Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δημιουργεί ευθύνες για το καθεστώς ασφάλειας στη Βαλτική

Σουηδία:  Η ένταξη στο ΝΑΤΟ δημιουργεί ευθύνες για το καθεστώς ασφάλειας στη Βαλτική
«Η Σουηδία θα είναι πιο ευάλωτη αν δεν γίνουμε μέλη», δήλωσε η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Magdalena Andersson
Σχετικά Άρθρα

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας, Magdalena Andersson, δήλωσε σε μέλη του κόμματός της ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα δώσει στη χώρα «μια ιδιαίτερη ευθύνη’ για την ασφάλεια στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με άρθρο του ειδησεογραφικού πρακτορείου TT, αναφέρει το Bloomberg σε σχετικό δημοσίευμά του.
«Εάν η Σουηδία δεχθεί επίθεση, τότε έχουμε καλύτερες ευκαιρίες να λάβουμε υποστήριξη από άλλες χώρες, αλλά παρέχει επίσης εγγυήσεις ασφαλείας», δήλωσε η Andersson στα μέλη του κόμματος στο Σούντμπιμπεργκ της Σουηδίας, πριν από μία ομιλία την 1η Μαΐου στο κέντρο της Στοκχόλμης.
Η Σουηδία, μαζί με την Φινλανδία, άρχισαν να συζητούν την ένταξη στον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Η Andersson δήλωσε στα μέλη του κόμματός της ότι αν η Φινλανδία επιλέξει να ενταχθεί στη στρατιωτική συμμαχία, «η Σουηδία θα είναι πιο ευάλωτη αν δεν γίνουμε μέλη».

Πυρηνικά όπλα

Ερωτηθείσα σχετικά με την προοπτική πυρηνικών όπλων σε σουηδικό έδαφος, η πρωθυπουργός επεσήμανε το παράδειγμα των Σοσιαλδημοκρατών στη Νορβηγία.
"Είναι στο ΝΑΤΟ εδώ και πολύ καιρό, αλλά είναι απίστευτα δραστήριοι διεθνώς τόσο σε θέματα διαμεσολάβησης όσο και αφοπλισμού", είπε.
Η Σουηδία σχεδιάζει να δημοσιεύσει μια Λευκή Βίβλο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 13 Μαΐου 2022, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση των εσωτερικών συζητήσεων των κυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών της Andersson για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης