Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποστάσεις Ιαπωνίας από embargo στο ρωσικό πετρέλαιο – Συνάντηση Kishida – Johnson

Αποστάσεις Ιαπωνίας από embargo στο ρωσικό πετρέλαιο – Συνάντηση Kishida – Johnson
Οι δύο πρωθυπουργοί θα εξετάσουν πως μπορούν να συνδράμουν χώρες που εξαρτώνται από το ρωσικό αέριο και πετρέλαιο
Σχετικά Άρθρα

Αποστάσεις από την επικείμενη απόφαση της ΕΕ να επιβάλλει embargo στο ρωσικό πετρέλαιο κρατά η Ιαπωνία, η οποία διαμηνύει πως θα δυσκολευόταν να ακολουθήσει μια τέτοια απόφαση.
Συγκεκριμένα ο Koichi Hagiuda, υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, υποστήριξε ότι η Ιαπωνία θα αντιμετώπιζε «δυσκολία» εάν δοκίμαζε να ακολουθήσει αμέσως την Ευρώπη και επέβαλε embargo στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία.
«Δεδομένου ότι η Ιαπωνία έχει όρια ως προς τους (ενεργειακούς) πόρους, θα δυσκολευόμασταν να συμβαδίσουμε αμέσως ως προς αυτό» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας υπουργός.

Συνάντηση Kishida - Johnson

Εν τω μεταξύ συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα Πέμπτη 5/5 στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Fumio Kishida με τον Βρετανό ομόλογό του, Boris Johnson με κύριο αντικείμενο το συντονισμό των δύο κρατών σχετικά με την άσκηση περαιτέρω πίεσης στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με την Downing Street, η συνάντηση θα εστιάσει στο πως μπορούν οι συμμαχικές δυνάμεις που έχουν εναντιωθεί στη Μόσχα να καταστούν λιγότερο εξαρτώμενες από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης