Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Νεκροί και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια από τον βομβαρδισμό σχολείου στην επαρχία Luhansk

Ουκρανία: Νεκροί και εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια από τον βομβαρδισμό σχολείου στην επαρχία Luhansk
Στους 7 οι τραυματίες

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό από τις ρωσικές δυνάμεις ενός σχολείου στο ουκρανικό χωριό Bilohorivka, ενώ άλλοι 60 που παραμένουν κάτω τα συντρίμμια, με τον φόβο ότι δεν ζουν, όπως δήλωσε την Κυριακή 8/5 ο Serhiy Gaidai, κυβερνήτης της επαρχίας Luhansk.
Κατά τον ίδιο, οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν το απόγευμα του Σαββάτου 7/5 μία βόμβα στο σχολείο στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο περίπου 90 άνθρωποι, εν των οποίων οι 30 έχουν διασωθεί.
«Επτά από αυτούς είναι τραυματισμένοι», έγραψε ο Gaidai σε ανάρτησή του στο Telegram, προσθέτοντας πως «60 άνθρωποι είναι πιθανό να έχουν πεθάνει κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων».

Zelensky: Άφωνος μετά την καταστροφή από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς μουσείου αφιερωμένου σε ποιητή

Άφωνος δήλωσε ότι έχει μείνει ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelesky στις 7/5, αφού από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκε ένα μουσείο αφιερωμένο στον φιλόσοφο και ποιητή του 18ου αιώνα, Hryhoriy Skovoroda.
Στη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης στο χωριό Skovorodynivka στην ανατολική Ουκρανία επλήγη η στέγη του μουσείου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά στο κτίριο και να τραυματιστεί ο 35χρονος φύλακάς του.
Ωστόσο, τα πιο πολύτιμα αντικείμενα είχαν απομακρυνθεί από το μουσείο για λόγους ασφαλείας, όπως ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Χαρκόβου, Oleh Sinegubov.
«Κάθε ημέρα αυτού του πολέμου ο ρωσικός στρατός κάνει κάτι που με αφήνει άφωνο. Αλλά μετά, την επομένη, κάνει κάτι άλλο που σε κάνει να νιώθεις ξανά με τον ίδιο τρόπο», σχολίασε ο Zelesky σε διάγγελμά του αργά το Σάββατο 7/5.
«Στοχευμένες επιθέσεις εναντίον μουσείων – ούτε καν οι τρομοκράτες δεν θα το σκεφτόντουσαν αυτό. Αλλά εναντίον αυτού του είδους του στρατού πολεμάμε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης