Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Αναγνώριση αδυναμίας να καταλάβει πόλεις η αποχώρηση της Ρωσίας από το Kharkiv

Μ. Βρετανία: Αναγνώριση αδυναμίας να καταλάβει πόλεις η αποχώρηση της Ρωσίας από το Kharkiv
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντεπιτίθενται αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Για αναγνώριση της αδυναμίας της Ρωσίας να καταλάβει ουκρανικές πόλεις κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας αναφερόμενο στην αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Kharkiv.
«Η αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από το Kharkiv αποτελεί σιωπηρή αναγνώριση της αδυναμίας της Ρωσίας να καταλάβει βασικές ουκρανικές πόλεις, όπου ανέμεναν περιορισμένη αντίσταση από τον πληθυσμό.
Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν την αντεπίθεση τους στα βόρεια της πόλης και έχουν ανακαταλάβει διάφορες πόλεις και χωριά κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως η εστίαση της Ρωσίας στο Donbass, έχουν αφήσει τις μονάδες γύρω από το Kharkiv να «είναι ευάλωτες» στις κινητές ουκρανικές δυνάμεις που αντεπιτίθενται.
«Παρά την επιτυχία της Ρωσίας να περικυκλώσει το Kharkiv στα πρώτα στάδια της σύγκρουσης, φέρεται πως έχει αποσύρει μονάδες από την περιοχή προκειμένου να αναδιοργανώσει και να αναπληρώσει τις δυνάμεις της από τις βαριές απώλειες που υπέστησαν.
Μόλις ανασυγκροτηθούν, αυτές οι δυνάμεις αναμένεται να αναπτυχθούν στα ανατολικά του ποταμού Siverskyi Donets, σχηματίζοντας μια δύναμη αποκλεισμού για την προστασία της δυτικής πλευράς της κύριας συγκέντρωσης δυνάμεων της Ρωσίας και των κύριων οδών ανεφοδιασμού για επιχειρήσεις στην περιοχή του Izium» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης