Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Menendez συνάντησε τον ΓΓ του NATO Stoltenberg

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου με επικεφαλής τον γερουσιαστή Menendez συνάντησε τον ΓΓ του NATO Stoltenberg
Η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ συζήτησαν το αίτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα
Aντιπροσωπεία του Κογκρέσου των ΗΠΑ βρέθηκε στο ΝΑΤΟ και συναντήθηκε με τον ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Jens Stoltenberg.
Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε τους προέδρους των επιτροπών της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, γερουσιαστή Patrick Leahy, γερουσιαστή Bob Menendez και γερουσιαστή Richard Neil, μαζί με άλλους 13 διακεκριμένους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές και εκπροσώπους.
Ο κ. Stoltenberg ενημέρωσε την αντιπροσωπεία σχετικά με τις εργασίες για την ενίσχυση της αποτροπής και της άμυνας του ΝΑΤΟ και τις προσπάθειες των Συμμάχων να παρέχουν και να διατηρήσουν την στήριξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για την ασφάλεια.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συμμαχίας, συζήτησαν την ιστορική αίτηση της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Ο κ. Stoltenberg είπε ότι χαιρετίζει την ισχυρή δικομματική υποστήριξη των ΗΠΑ για την αποδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία.
Σημείωσε επίσης τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων.
Η δικομματική αντιπροσωπεία και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της αποτροπής και της άμυνας της Συμμαχίας και της ενίσχυσης της υποστήριξης προς τους εταίρους.
Εξέτασαν τέλος τον επιμερισμό των βαρών εντός της Συμμαχίας και τη σημασία των συνεχιζόμενων αμυντικών επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης