Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εσπευσμένα τον Αμερικανό πρέσβη και του επέδωσε διαμαρτυρία

Τουρκία: Γιατί το υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε εσπευσμένα τον Αμερικανό πρέσβη και του επέδωσε διαμαρτυρία
Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση αναφέροντας πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε την Κυριακή (22/5/2022) τον πρέσβη των ΗΠΑ για να του εκφράσει δυσαρέσκεια για μια προειδοποίηση που δημοσίευσε η πρεσβεία στην ιστοσελίδα της, η οποία συνδέεται με μια διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, είπαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στις 21/5 στην Κωνσταντινούπολη για να διαμαρτυρηθούν για την καταδίκη της αντιπολιτευόμενης πολιτικού Canan Kaftancioglu με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον πρόεδρο και το κράτος.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία εξέδωσε προειδοποίηση στην ιστοσελίδα της στις 18 Μαΐου αναφέροντας πιθανή αστυνομική παρέμβαση στη διάρκεια της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.
Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών είπαν ότι η Άγκυρα ενημέρωσε τον πρέσβη Jeff Flake ότι υπήρχαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί στην αμερικανική προειδοποίηση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η τουρκική αστυνομία στη διάρκεια διαδηλώσεων.
Αξιωματούχοι της αμερικανικής πρεσβείας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης