Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky στο Davos: Αποκλείστε πλήρως τη Ρωσία - Σε κρίσιμη καμπή ο πλανήτης, θα κυβερνήσει η ωμή βία

Zelensky στο Davos: Αποκλείστε πλήρως τη Ρωσία - Σε κρίσιμη καμπή ο πλανήτης, θα κυβερνήσει η ωμή βία
Την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Την κλιμάκωση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία ζήτησε από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.
Ειδικότερα, ο Zelensky ζήτησε από τη Δύση να τερματίσει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με τη Ρωσία, να βάλει στη μαύρη λίστα όλες τις ρωσικές τράπεζες και να επιβάλλει πλήρες εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου, καθώς και να «δημιουργηθεί ένα προηγούμενο για την πλήρη απόσυρση όλων των ξένων εταιριών από τη ρωσική αγορά.
«O κόσμος είναι αντιμέτωπος με ένα σημείο καμπής και πρέπει να εντείνει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ως προειδοποίηση σε άλλες χώρες που σκέφτονται τη χρήση ωμής βίας.
«Η ιστορία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, ήρθε η στιγμή κατά την οποία αποφασίζεται εάν η ωμή βία θα κυβερνήσει τον κόσμο», δήλωσε ο Zelensky απευθυνόμενος στο φόρουμ.
Ο Zelensky τόνισε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι η Ουκρανία ξεμένει από χρόνο, όπως και η Ευρώπη και ο πλανήτης και κάλεσε του ηγέτες να μην χαλαρώσουν την ενότητα που έχουν επιδείξει έναντι τηε Ρωσίας του Vladimir Putin.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας,ζήτησε επίσης επιπλέον όπλα για τη χώρα του, εκφράζοντας τη λύπη του για το γεγονός ότι η στήριξη της διεθνούς κοινότητας δεν είναι πάντα αρκετά γρήγορη.

«Εάν είχαμε λάβει το 100% των αναγκών μας τον Φεβρουάριο, το αποτέλεσμα θα ήταν δεκάδες χιλιάδες ζωές που θα είχαν σωθεί. Γι’ αυτό τον λόγο η Ουκρανία έχει ανάγκη από όλα τα όπλα που ζητάμε, όχι μόνο αυτά που παρέχονται. Γι’ αυτό τον λόγο η Ουκρανία έχει ανάγκη χρηματοδότησης», δήλωσε.
Η Ουκρανία έχει ισχυρή αντιπροσωπία φέτος στη σύνοδο του WEF στο Νταβός, όπου αρκετοί Ουκρανοί πολιτικοί βρίσκονται εκεί με φυσική παρουσία.


«Διάδρομος για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων ή διατροφική κρίση»
 
Αναφερόμενος στη διατροφική κρίση που απειλεί τον πλανήτη, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι «η Ρωσία κλέβει τα σιτηρά της Ουκρανίας, έχοντας αποκλείσει τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα».
Ο Zelensky έχει επικοινωνήσει με πολλούς ηγέτες όπως ο Boris Johnson, οι ηγέτες της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Ελβετίας, καθώς και του ΟΗΕ, για να βρουν λύσεις.
«Πρέπει να δημιουργηθεί ένας διάδρομος που θα επιτρέπει εξαγωγές, για προϊόντα όπως σιτάρι και ηλιέλαιο.
Διαφορετικά, θα υπάρχουν ελλείψεις σε αυτά τα προϊόντα διατροφής - συμπεριλαμβανομένης της Ασίας και της Αφρικής, παντού», ποοειδοποίησε.
«Αποκλείοντας λιμάνια για να σταματήσει η εξαγωγή τροφίμων, η Ρωσία συντηρεί την ενεργειακή κρίση.
Πρέπει να συμφωνήσουμε έναν διάδρομο και η Ρωσία δεν θα μπορέσει να σταθεί απέναντι στις κορυφαίες χώρες του κόσμου,
Αυτό θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει σιδηροδρόμους ή λιμάνια στις ακτές της Βαλτικής, αλλά δεν υπάρχει απλή λύση», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης