Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Βλέπουν έλεγχο της πανδημίας covid δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα

Β. Κορέα: Βλέπουν έλεγχο της πανδημίας covid δύο εβδομάδες μετά το πρώτο κρούσμα
Κανείς θάνατος, πάνω από 134.000 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Σχετικά Άρθρα
Την αισιοδοξία ότι σταδιακά θέτουν την πανδημία του κορωνοϊού υπό έλεγχο εξέφρασαν οι αρχές της Βόρειας Κορέας καθώς όπως έγινε γνωστό το τελευταίο 24ωρο πάνω από 134.500 νέα κρούσματα αλλά ούτε ένας θάνατος.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι καταγράφεται μια σταθερή μείωση των κρουσμάτων καθώς για τρίτη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκαν κάτω από τα 200.000, περίπου δύο εβδομάδες μετά τις πρώτες μολύνσεις.
Επισήμως, η Β. Κορέα έχει μετρήσει 68 νεκρούς και περίπου 2,95 εκατομμύρια κρούσματα, αν και ειδικοί αμφισβητούν τους αριθμούς αυτούς
Το ξέσπασμα της κρίσης, που ανακοινώθηκε στις 12 Μαΐου, πυροδότησε ανησυχίες λόγω της παντελούς απουσίας εμβολίων και φαρμάκων κατά της COVID-19, επαρκών ιατρικών υποδομών και της δυνητικής επισιτιστικής κρίσης που θα μπορούσε να προκαλέσει στο απομονωμένο κράτος των 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Χωρίς τεστ

Σημειώνεται πως η Β. Κορέα δεν διαθέτει τεστ για την covid, ενώ δεν ανακοινώνει ποιος είναι ο αριθμός των εργαστηριακά επαληθευμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, ούτε εάν οι θάνατοι για τους οποίους μιλά όντως οφείλονταν στην COVID-19.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ειδικοί, οι οποίοι κάνουν λόγο για στοιχεία και για στατιστικές που δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα και ότι απλά προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση.
Το πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε χθες πως τα εργοστάσια φαρμάκων «επιταχύνουν την παραγωγή», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιων σκευασμάτων ακριβώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης