Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πρόεδρος Zelensky επισκέφθηκε τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Kharkiv, στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Κιέβου

Ο πρόεδρος Zelensky επισκέφθηκε τους Ουκρανούς στρατιώτες στο Kharkiv, στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Κιέβου
Αντέχουν οι δυνάμεις μας στο Donbass, διαμηνύει ο Ουκρανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επισκέφθηκε σήμερα Κυριακή 29/5, τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στο Kharkiv όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, σύμφωνα με το Reuters.
Η επίσκεψη σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη εμφάνισή του εκτός της περιοχής του Κιέβου από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
"Διακινδυνεύετε τη ζωή σας για όλους εμάς και για τη χώρα μας", είπε στους Ουκρανούς στρατιώτες ο Zelensky, ενώ όπως αναφέρει η ανακοίνωση μοίρασε δώρα και επαίνους στους στρατιώτες.
Νωρίτερα, πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι η Ρωσία "προσπαθεί να αποσπάσει τουλάχιστον κάποιο αποτέλεσμα" καθώς πλησιάζει η εκατοστή ημέρα από την εισβολή της στις 3 Ιουνίου.

Ο Zelensky σχεδιάζει να μιλήσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Τα βασικά μέτωπα στην περιοχή παραμένουν αυτά γύρω από το Severodonetsk, το Lysyhansk το Bahmut και την Popasna όπου είναι "απερίγραπτα δύσκολο", αλλά η άμυνα της Ουκρανίας κρατάει, δήλωσε ο Zelensky το Σάββατο στη νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του.
Ο κυβερνήτης της περιοχής έκανε λόγο για οδομαχίες μεταξύ ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων στο Severodonetsk.
Ο Zelensky είπε ακόμη ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν ένα "ανοιχτά βάρβαρο χτύπημα" με πυραύλους και όλμους στην περιοχή του Σούμι στη βόρεια Ουκρανία, μακριά από το κύριο μέτωπο του Donbass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης