Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή - Δεν μπορεί να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Τουρκικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή - Δεν μπορεί να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα
Γιατί έχει αυξηθεί ξανά η ψυχραιμία όταν η ένταση στη διαμάχη για τις δικαιοδοσίες στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μειωθεί μέσω της διπλωματίας;

Τη σκυτάλη των «πολεμικών» δηλώσεων του Erdogan παίρνουν για μία ακόμα φορά τα τουρκικά ΜΜΕ.
Σειρά αναλύσεων, άρθρων και ρεπορτάζ αναφέρονται καθημερινά στην ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Σε άρθρο στην Daily Sabah, παρουσιάζεται η Ελλάδα ως χώρα υπό κατοχή, η οποία λειτουργεί ως «δολοφόνος» στις κρίσεις των υπερδυνάμεων, οι οποίες πληρώνουν και σώζουν την κατάσταση και πως η χώρα μας δεν μπορεί να ασκήσει ούτε τα πιο απλά κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να ενημερώσει τις υπερδυνάμεις.

Στο άρθρο της η Daily Sabah αναφέρει:
Η ελληνική κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτή μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν την Τουρκία για να τρομάξουν το κοινό εδώ και πολύ καιρό.
«Οι Τούρκοι θα μπορούσαν πρώτα να πάρουν τα νησιά του Αιγαίου και μετά την Αθήνα
Πώς έφτασαν λοιπόν οι σχέσεις των δύο χωρών σε τέτοιο σημείο;
Γιατί έχει αυξηθεί ξανά η ψυχραιμία όταν η ένταση στη διαμάχη για τις δικαιοδοσίες στην Ανατολική Μεσόγειο έχει μειωθεί μέσω της διπλωματίας;

Η κρίση κορυφώθηκε όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στόχευσε την Τουρκία στο Κογκρέσο

Ενώ η τουρκική αντιπροσωπεία συζητούσε για τα F-16 στις ΗΠΑ, ο Έλληνας ηγέτης προσπαθούσε να πείσει την Ουάσιγκτον να κάνει εμπάργκο στην Άγκυρα, σύμμαχο του ΝΑΤΟ και γείτονα της Ελλάδας.
Συνέβη σε μια εποχή που «τρίτοι» δεν συμπεριλήφθηκαν μετά από αίτημα της Αθήνας στον μηχανισμό μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
Μετά την κίνηση αυτή, ο Πρόεδρος Erdogan είπε ότι «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα», γιατί ήταν ξεκάθαρα πεπεισμένος ότι η Αθήνα δεν είχε τη βούληση να διεξάγει ανεξάρτητη, ισότιμη διπλωματία.
Η σκληρή δήλωση του Erdogan μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως αντανάκλαση της εξάντλησής του μπροστά σε τέτοιες κινήσεις από τις ελληνικές αρχές.

Κατά τη γνώμη μου, ο Erdogan είναι δίκαιος.
Ας δούμε πώς εξηγεί ο Έλληνας βουλευτής Κλέων Γρηγοριάδης την αλήθεια που αποδέχτηκε ο Ερντογάν στην ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων.
Ο βουλευτής είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα πολέμου με την Τουρκία στον Τύπο.
«Αυτή τη στιγμή, Αμερικανοί στρατιώτες, όχι Τούρκοι στρατιώτες, περιφέρονται στην Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα και άλλες περιοχές που άφησαν οι παλιοί σύντροφοι (του αριστερού κόμματος) του Σύριζα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ας είμαστε ξεκάθαροι: η Ελλάδα έχει τώρα μετατράπηκε σε μια τεράστια βάση των ΗΠΑ».

Υπάρχει επίσης κάτι που ξέχασε ο Έλληνας βουλευτής, καθώς η Ελλάδα δεν είναι απλώς μια βάση των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά και «αιχμάλωτη» της Ρωσίας.

Τον Δεκέμβριο του 2021 επικαιροποιήθηκε η συμφωνία για την αποτροπή επεισοδίων στη θάλασσα πέρα από τα σύνορα της παράκτιας ζώνης, που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της Σοβιετικής Ένωσης στις 10 Απριλίου 1991.
Έτσι, από τη μια πλευρά, η Αθήνα, που άνοιξε το έδαφός της στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμφώνησε να παρέχει απευθείας πληροφορίες στη Ρωσία ενώ παράλληλα έκανε κρουαζιέρες στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο..

Η σημερινή αναγκαστική κυβέρνηση της υπερχρεωμένης Ελλάδας, που δεν έχει απούλητο λιμάνι, είναι προφανώς υποχρεωμένη σε αυτήν την πολιτική παράδοσης

Γι' αυτό πρέπει να λειτουργεί ως «δολοφόνος» στις κρίσεις των υπερδυνάμεων που το πληρώνουν και σώζουν την κατάσταση.
Η χώρα δεν μπορεί να ασκήσει ούτε τα πιο απλά κυριαρχικά δικαιώματα χωρίς να τις ενημερώσει.
Στερεί από τον λαό της την ευημερία και τη «μόνιμη ειρήνη», που θα τη βοηθούσε οικονομικά αν συνεργαζόταν με την Τουρκία χωρίς να ενοχλεί τους τρίτους που έχασαν τα χάλκινα μετάλλια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να ακούσει τα ακόλουθα λόγια του πατριώτη βουλευτή του Γρηγοριάδη, που τόλμησε να ασκήσει κριτική στη χώρα ενώ χτυπούσαν τα τύμπανα του πολέμου:

«Η ιστορία λέει ότι οι μεγάλες δυνάμεις εκμεταλλεύονται μικρές δυνάμεις και τις χρησιμοποιούν για δικό τους όφελος, ανεξάρτητα από τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν.
Είναι ακριβώς αυτό που συνέβη το 1922.
Τότε οι μεγάλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν χονδρικά την Ελλάδα ως αντιπερισπασμό ενάντια στους νέους Τούρκους του Kemal (του ιδρυτή ηγέτη της Τουρκίας), ώστε να μπορούν εύκολα να φτάσουν στα χέρια τους χωρίς αντίσταση στα κοιτάσματα πετρελαίου στη Μέση Ανατολή που βρίσκονταν υπό τους Τούρκους τότε και τώρα χρησιμοποιούν ως χρήσιμους ηλίθιους.
Η χρονική περίοδος που ζούμε απαιτεί να μάθουμε καλά αυτό το μάθημα».

Γι' αυτό οι Τούρκοι θέλουν να σωθεί η Ελλάδα από την κατοχή.
Φτάνει πια!
Παρακαλώ μην αφήσετε τον εαυτό σας να εξαπατηθεί, αγαπητέ γείτονα!

Capture_184.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης