Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Μ. Βρετανία) μετά τις εκλογικές ήττες: Ακούω τους ψηφοφόρους, συνεχίζω

Johnson (Μ. Βρετανία) μετά τις εκλογικές ήττες: Ακούω τους ψηφοφόρους, συνεχίζω
Αναβρασμός στο εσωτερικό των Συντηρητικών για τη νέα διπλή ήττα στις δημοτικές εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Αποφασισμένος να συνεχίσει το έργο του δηλώνει ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Boris Johnson μετά το νέο πολιτικό «πλήγμα» που δέχθηκε με τη διπλή ήττες στις δημοτικές εκλογές σε εκλογική περιφέρεια της νότιας Αγγλίας.
Ερωτηθείς σχετικά με το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα ο Johnson είπε πως ακούει τους ψηφοφόρους και το μήνυμα τους αλλά θα συνεχίσει κανονικά με το πρόγραμμά του, στοχεύοντας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βρετανοί με το υψηλό κόστος διαβίωσης.
«Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να κάνουμε...
Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ανησυχίες του κόσμου μέχρι να περάσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο» υποστήριξε ο Johnson.

Αναβρασμός

Πάντως, ήδη υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος, Oliver Dowden, ο οποίος ανέφερε πως κάποιος έπρεπε να αναλάβει την ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.
Στον Dowden ο Johnson απάντησε με επιστολή του, αναφέροντας πως αν και κατανοεί την απογοήτευση του για το εκλογικό αποτέλεσμα, επισημαίνει πως «αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε με την ιστορική εντολή μόλις πριν από δύο χρόνια να είναι ενωμένη και να ανέβει επίπεδο. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σε αυτό».
Πάντως, αρκετοί συντηρητικοί βουλευτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τον Dowden λέγοντας πως δεν φταίει αυτός για τα αποτελέσματα σε μηνύματα που δείχνουν πως αναζωπυρώνεται η αμφισβήτηση στην ηγεσία του Johnson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης