Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πολλές μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν δράσεις υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση

ΗΠΑ: Πολλές μεγάλες εταιρείες ανακοινώνουν δράσεις υποστήριξης του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση
Πρόκειται για τις εταιρείες Disney, Tesla, Amazon, Apple, Mastercard, JP Morgan, Lyft, Levi Strauss, Citigroup κλπ
Σχετικά Άρθρα

Πολλές αμερικανικές εταιρείες η μία μετά την άλλη δηλώνουν την αντίθεσή τους στην απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριου των ΗΠΑ υπέρ της άρσης της συνταγματικής προστασίας του δικαιώματος των γυναικών στην εθελοντικό τερματισμο μιας εγκυμοσύνης.
Υπενθυμίζεται το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, χάρη στην ρεπουμπλικανική πλειοψηφία που σχηματίστηκε επί διακυβέρνησης Trump, ανέτρεψε την νομολογία Roe v. Wade, με την οποία πριν 50 χρόνια είχε εξασφαλιστεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.
Αντιδρώντας λοιπόν στη συγκεκριμένη απόφαση, πολλές μεγάλες αμερικανικές εταιρείες είτε ανακοίνωσαν άμεσα, είτε επανέλαβαν προηγούμενη δέσμευσή τους για έμπρακτη υποστήριξη του δικαιώματος των γυναικών υπαλλήλων τους στην άμβλωση, μέσω της κάλυψης του ταξιδιωτικού κόστους ώστε να μεταβούν στις Πολιτείες εκείνες που θα επιτρέπουν στο εξής την άμβλωση.
Μεταξύ των εταιρειών αυτών περιλαμβάνονται η Disney, η Tesla, η Amazon, η Apple, η Mastercard, η JP Morgan, η Lyft, η Levi Strauss, η Citigroup κλπ.
Η Lyft ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα συνεργαστεί με την Planned Parenthood για να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα πρόσβασης των γυναικών στις Πολιτείες που θα επιτρέπουν τις αμβλώσεις, ενώ είχε κάνει και δωρεά 1 εκατομμυρίου δολαρίων στον ίδιο οργανισμό τον Σεπτέμβριο.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι στο εξής το πρόγραμμα ιατρικών παροχών της θα περιλαμβάνει κάλυψη για προαιρετική άμβλωση και αποζημίωση για τα έξοδα ταξιδίου εάν μία εργαζόμενη πρέπει να ταξιδέψει περισσότερα από 100 μίλια για να έχει πρόσβαση σε ιατρική υποστήριξη διακοπής της κύησης.
Στον κατάλογο των ετααιρειών που προχωρούν σε έμπρακτη στήριξη του δικαιώματος των υπαλλήλων τους στην άμβλωση, προστίθεται διαρκώς νέες εταιρείες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης