Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 449 εκατ. δολάρια για έργα αποκατάστασης

Τουρκία: Η Παγκόσμια Τράπεζα εγκρίνει 449 εκατ. δολάρια για έργα αποκατάστασης
Το έργο θα αναλάβει επείγουσες επισκευές, δομική ενίσχυση και ανακατασκευή κατεστραμμένων δημοτικών υποδομών και θα λάβει μέτρα με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας για καταστροφές και την προσαρμογή του κλίματος.
Σχετικά Άρθρα

Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι ενέκρινε δάνειο 449,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία για τη στήριξη της πράσινης και ανθεκτικής ανασυγκρότησης σε δήμους που έχουν πληγεί από καταστροφές, την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και τη βελτίωση της αντιμετώπισης καταστροφών.
Το έργο θα αναλάβει επείγουσες επισκευές, δομική ενίσχυση και ανακατασκευή κατεστραμμένων δημοτικών υποδομών και θα λάβει μέτρα με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας για καταστροφές και την προσαρμογή του κλίματος.
Η τράπεζα είπε ότι περιλαμβάνει επίσης έναν μηχανισμό (ένα στοιχείο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης) που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να ανακατανείμει γρήγορα τα αχρησιμοποίητα κεφάλαια του έργου για να στηρίξει άλλους δήμους που έχουν πληγεί από καταστροφές και άλλες κρίσεις κατά τη διάρκεια του έργου.
«Το έργο στοχεύει να ανταποκριθεί στις άμεσες και πιο κρίσιμες ανάγκες ανασυγκρότησης και αποκατάστασης από πρόσφατες πυρκαγιές, πλημμύρες και σεισμούς, καθώς και να υποστηρίξει προληπτικά τα επείγοντα μέτρα που απαιτούνται για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε κινδύνους καταστροφών και κλίματος που αυξάνονται σε συχνότητα και ένταση», ανάγνωση.
«Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει τις ενέργειες της Τουρκίας ως απάντηση στους κινδύνους που προκαλούνται από τη γεωφυσική και την κλιματική αλλαγή που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, οι κοινότητες και η οικονομία», δήλωσε ο Auguste Kouame, Διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Τουρκία.
Το έργο θα ωφελήσει άμεσα περισσότερα από 8 εκατομμύρια άτομα που θα έχουν πρόσβαση σε δημοτικές υποδομές με αποκατεστημένη λειτουργική ικανότητα και ανθεκτικότητα, ενώ περισσότερα από 17 εκατομμύρια άτομα θα επωφεληθούν από τη βελτιωμένη δημοτική ικανότητα αντιμετώπισης καταστροφών και έκτακτης ανάγκης, ανέφερε η τράπεζα.
Θα συμβάλει επίσης στη θεσμική ενίσχυση για την ανθεκτικότητα στις καταστροφές και το κλίμα μέσω της υποστήριξης των δήμων για την ενσωμάτωση πράσινων, χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτικών μέτρων σε χωροταξικά και επενδυτικά σχέδια.

Το έργο ευθυγραμμίζεται με το Πλαίσιο Συνεργασίας Χώρας της Παγκόσμιας Τράπεζας

Το έργο αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τους στόχους της πράσινης και ανθεκτικής κατασκευής στην Τουρκία, την αποκατάσταση και την ενίσχυση ή ανακατασκευή υποδομών που έχουν πληγεί από καταστροφές, τη βελτίωση της ανθεκτικότητας στις καταστροφές και το κλίμα σε υποεθνικό επίπεδο και την ενίσχυση της θεσμικής και τεχνικής ικανότητας για την κλιμάκωση της ανάπτυξης ανθεκτικής στις καταστροφές και το κλίμα. .
Το έργο ευθυγραμμίζεται με το Πλαίσιο Συνεργασίας Χώρας της Παγκόσμιας Τράπεζας (CPF) για την Τουρκία για το οικονομικό έτος 18-23, το οποίο καθορίζει τον γενικό στόχο της υποστήριξης της χώρας στην επίτευξη πιο βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, εστιάζοντας στις διαστάσεις της ανάπτυξης, της ένταξης και της βιωσιμότητας.
Συμβάλλει στους κλιματικούς στόχους της Παγκόσμιας Τράπεζας για την περίοδο 2021-2025, υποστηρίζοντας τον μετριασμό και την προσαρμογή του κλίματος στον τομέα των δημόσιων κτιρίων και των υποδομών.
Η Τουρκία επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα στα τέλη του περασμένου έτους και δήλωσε ότι σκοπεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2053.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης