Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jinping (Κίνα) σε Χονγκ Κόνγκ: Κανένας λόγος να αναθεωρηθεί το μοντέλο «μια χώρα, δύο συστήματα»

Jinping (Κίνα) σε Χονγκ Κόνγκ: Κανένας λόγος να αναθεωρηθεί το μοντέλο «μια χώρα, δύο συστήματα»
Το μοντέλο αυτό προβλέπει ότι το Χονγκ Κονγκ θα έχει ορισμένο βαθμό αυτονομίας και εγγυημένες ελευθερίες
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναθεωρηθεί το μοντέλο «μια χώρα, δύο συστήματα» που ισχύει με την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ διατύπωσε ο πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping σε ομιλία του για τη συμπλήρωση 25 ετών από την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα.
Υπενθυμίζεται πως η αρχή «μια χώρα, δύο συστήματα» ήταν το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της Κίνας και της Μ. Βρετανίας το 1997, όταν και αποφασίστηκε η επιστροφή της βρετανικής αποικίας και μεγάλου χρηματοοικονομικού κόμβου στην Κίνα.
Τότε είχε συμφωνηθεί πως για μια περίοδο 50 ετών, το Χονγκ Κονγκ θα είχε ορισμένο βαθμό αυτονομίας και εγγυημένες ελευθερίες.
«Το μοντέλο αυτό είναι τόσο καλό που δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει και αναμένεται να «διατηρηθεί μακροπρόθεσμα σε ισχύ» υποστήριξε ο Jinping, αναφέροντας πως όλα όσα έχει κάνει το Πεκίνο ήταν για το καλό το Χονγκ Κκονγκ.
«Μετά την επανένωση με τη μητέρα πατρίδα, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ έγιναν οι κυρίαρχοι της πόλης τους» είπε ο Jinping.
Σημειώνεται πάντως πως το 2019 ξέσπασαν βίαιες ταραχές και μαζικές διαδηλώσεις για την επιβολή του νόμου περί εθνικής ασφάλειας που είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν πολλές από τις ελευθερίες που απολάμβαναν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης