Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – Τον αποδέχεται μόλις το 38% των Αμερικανών

O Biden είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – Τον αποδέχεται μόλις το 38% των Αμερικανών
Η έρευνα της Gallup στις 5-26 Ιουλίου διαπιστώνει ότι το 59% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την πολιτική Biden, το υψηλότερο ποσοστό για αυτόν μέχρι σήμερα
Σχετικά Άρθρα

Το ποσοστό αποδοχής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden έπεσε κάτω από το 40% για πρώτη φορά και τώρα βρίσκεται στο ιστορικό χαμηλό του 38%.
Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Ιουνίου 2022, η αποδοχή του προέδρου κυμαινόταν στενά μεταξύ 40% και 43%.
Πριν από αυτό, ο Biden λάμβανε ως επί το πλείστον ποσοστά έγκρισης της πλειοψηφίας.
Πριν από ένα χρόνο, η περίοδος του μήνα του μέλιτος του Biden έφτασε στο τέλος της όταν το ποσοστό αποδοχής του μειώθηκε στο 50% εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΗΠΑ.
Έκτοτε, η δημόσια υποστήριξή του έχει συρρικνωθεί μετά τη χαοτική αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, τον υψηλότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, τις τιμές ρεκόρ του φυσικού αερίου και τα συνεχιζόμενα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού.

Ρεκόρ αποδοκιμασίας

Η έρευνα της Gallup στις 5-26 Ιουλίου διαπιστώνει ότι το 59% των Αμερικανών αποδοκιμάζει την πολιτική Biden, το υψηλότερο ποσοτό για αυτόν μέχρι σήμερα.
Μια επόμενη ερώτηση διαπιστώνει ότι το 45% των Αμερικανών αποδοκιμάζει έντονα την απόδοση του Biden, σε σύγκριση με το 13% που τον εγκρίνει.
Ο μέσος όρος του έκτου τριμήνου του Biden είναι ο χαμηλότερος για έναν εκλεγμένο πρόεδρο
Το έκτο τρίμηνο στην εξουσία του Biden, που εκτείνεται από τις 20 Απριλίου έως τις 19 Ιουλίου, έληξε πρόσφατα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, κατά μέσο όρο μόνο το 40% των Αμερικανών ενέκρινε το έργο του ως πρόεδρος.

a_4.jpg
six.jpg
Κανείς δεν είχε χαμηλότερο μέσο όρος

Κανένας πρόεδρος που εξελέγη για την πρώτη του θητεία δεν είχε χαμηλότερο μέσο όρο του έκτου τριμήνου από τον Biden καθώς τα ποσοστά του Jimmy Carter και του Donald Trump ήταν ελαφρώς καλύτερα, στο 42%.
Ο Barack Obama, ο Bill Clinton και ο Ronald Reagan ήταν επίσης κατά μέσο όρο κάτω από την έγκριση της πλειοψηφίας.
Όπως σχεδόν κάθε πρόεδρος από τον Dwight Eisenhower, ο Biden είδε την αποδοχή του να μειώνεται μεταξύ του πέμπτου (41%) και του έκτου τριμήνου.
Ο Trump είναι μία από τις εξαιρέσεις, καθώς ο μέσος όρος του έκτου τριμήνου του 42% ήταν καλύτερος από το 39% κατά το πέμπτο τρίμηνο.
Ως αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών, το έκτο τρίμηνο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο τριμηνιαίος μέσος όρος του Biden ήταν χαμηλότερος από αυτόν του Trump το ίδιο τρίμηνο.

Απίθανο να βελτιωθεί

Η ιστορία δείχνει ότι είναι απίθανο να βελτιωθεί η αποδοχή του Biden κατά το έβδομο τρίμηνο στον Λευκό Οίκο.
Μέχρι σήμερα, μόνο ένας εκλεγμένος πρόεδρος - ο George H.W. Bush - σημείωσε σημαντική βελτίωση στο έβδομο τρίμηνο του.
Η αύξηση αντανακλούσε μια τάση υποστήριξης προς τον Bush αφού καταδίκασε την εισβολή του Ιράκ στο Κουβέιτ, η οποία τελικά οδήγησε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους να πολεμήσουν εναντίον του Ιράκ στις αρχές του 1991.
Ενώ ο Biden διατηρεί την υποστήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, το ποσοστό αποδοχής του μειώθηκε στο 78% που είναι το χαμηλότερο για αυτόν μέχρι σήμερα, αφού προηγουμένως είχε κατέβει σε αυτό το επίπεδο τον Δεκέμβριο 2021.
Το 31% των ανεξάρτητων που εγκρίνουν τον Biden είναι νέο χαμηλό για αυτόν, ενώ η έγκριση των Ρεπουμπλικάνων εξακολουθεί να είναι ανύπαρκτη.
democrats.jpg

Μεγάλη η αποδοκιμασία

Για πρώτη φορά στην προεδρία του Biden, ο Gallup ρώτησε τους Αμερικανούς για τη σταθερότητα των απόψεών τους απέναντί του.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σταθερές απόψεις για τον Biden -εννέα στους 10 - και εφόσον οι περισσότεροι αποδοκιμάζουν την πολιτική, το αποτέλεσμα είναι 87% έντονη αποδοκιμασία του μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.
Σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικάνους, μόλις το 36% των Δημοκρατικών έχει σταθερές απόψεις για τον Biden.
Έτσι, οι Δημοκρατικοί είναι πολύ λιγότερο πιθανό να εγκρίνουν έντονα τo έργο που κάνει (30%) παρά να εγκρίνουν μετριοπαθώς (48%).
Λίγο περισσότεροι από τους μισούς ανεξάρτητους έχουν ισχυρές απόψεις για το πώς ο Biden εκτελεί τα καθήκοντά του, με πολύ περισσότερους από αυτούς να αποδοκιμάζουν παρά να εγκρίνουν.
Κατά συνέπεια, ο μεγαλύτερος αριθμός ανεξάρτητων, το 43%, αποδοκιμάζει έντονα τον τρόπο με τον οποίο ο Biden επιτελεί το έργο του.
strong.jpg

Συμπέρασμα

Ο Biden αντιμετώπισε μια σειρά από προκλήσεις ως πρόεδρος και οι Αμερικανοί γενικά βαθμολόγησαν τη δουλειά του με χαμηλό βαθμό τον περασμένο χρόνο, με το μέσο ποσοστό αποδοχής του ως πρόεδρος τώρα στο 46%.
Επί του παρόντος, η δημόσια υποστήριξή του είναι η χαμηλότερη που υπήρξε μέχρι σήμερα.
Οι Δημοκρατικοί αντιμετωπίζουν ήδη ένα δύσκολο περιβάλλον στις ενδιάμεσες εκλογές του φετινού φθινοπώρου, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν τη μικρή τους πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ.
Η πλέον αδύναμη αποδοχή του Biden τις εξαφανίζει αυτές τις πιθανότητες
.
Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η αντίδραση κατά των πρόσφατων συντηρητικών αποφάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, τον έλεγχο των όπλων και την προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να εξουδετερώσει ορισμένα από τα πλεονεκτήματα που θα μπορούσαν να έχουν οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων από τους Δημοκρατικούς που κατέχουν την εξουσία σε μια εποχή που οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με την πορεία της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο