Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Γερμανία σκοπεύει να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ

Reuters: Η Γερμανία σκοπεύει να προμηθεύσει το Κίεβο με όπλα αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ
Ο Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στον Καναδά, ανακοίνωσε την πρόθεση της Γερμανίας να προμηθεύσει στην Ουκρανία τρία επιπλέον συστήματα αεράμυνας IRIS-T, 10 τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης, 20 εκτοξευτές πυραύλων, πυρομαχικά ακριβείας και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Η Γερμανία σχεδιάζει να προμηθεύσει στην Ουκρανία επιπλέον όπλα αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ, ανέφερε την Τρίτη το Reuters .
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Γερμανός καγκελάριος, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στον Καναδά, ανακοίνωσε την πρόθεση της Γερμανίας να προμηθεύσει στην Ουκρανία τρία επιπλέον συστήματα αεράμυνας IRIS-T, 10 τεθωρακισμένα οχήματα ανάκτησης, 20 εκτοξευτές πυραύλων, πυρομαχικά ακριβείας και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας drones.
Τα όπλα, όπως αναφέρει η πηγή, θα μεταφερθούν το 2023 και ορισμένοι τύποι εξοπλισμού, πιθανώς νωρίτερα.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η επιτροπή προϋπολογισμού της Bundestag πρέπει ακόμη να εγκρίνει την προμήθεια όπλων, την οποία ο Scholz χαρακτήρισε συμβολή στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Νωρίτερα την Τρίτη 23/8, μιλώντας μέσω βίντεο σύνδεσης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας, ο Scholz είπε ότι «η Γερμανία θα στηρίξει οικονομικά την Ουκρανία και θα συνεχίσει να προμηθεύει όπλα».
Ταυτόχρονα, ο καγκελάριος τόνισε ότι «ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας έχει ξεκινήσει, που περιλαμβάνει περαιτέρω παραδόσεις συστημάτων αεράμυνας, RPG, όπλων κατά των drone και άλλων όπλων».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης