Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (Γερμανία) προς Ουκρανία: Δεν μπορούμε να στείλουμε άλλα όπλα – Ξεμείναμε…

Baerbock (Γερμανία) προς Ουκρανία: Δεν μπορούμε να στείλουμε άλλα όπλα – Ξεμείναμε…
Αντιμετωπίζουμε σοβαρές ελλείψεις σε στρατιωτικό εξοπλισμό αναφέρει η ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Σχετικά Άρθρα

Μήνυμα στην Ουκρανία ότι η Γερμανία δεν μπορεί να της στείλει άλλα όπλα, διότι «ξέμεινε» έστειλε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Annalena Baerbock.
«Η Γερμανία δεν μπορεί να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία από τα δικά της στρατιωτικά αποθέματα, επειδή ήδη αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις εξοπλισμού» ανέφερε μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF η Γερμανίδα ΥΠΕΞ.
«Θα θέλαμε να υποστηρίξουμε στρατιωτικά την Ουκρανία με ό,τι έχουμε.
Αλλά δυστυχώς, στην τρέχουσα φάση, έχουμε απόλυτο έλλειμμα στα δικά μας αποθέματα» είπε η Baerbock.
Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει συνομιλίες με γερμανικές αμυντικές εταιρείες για την παραγωγή στρατιωτικού εξοπλισμού ειδικά για την Ουκρανία, ο οποίος θα περιλαμβάνει αμυντικά όπλα και προηγμένα συστήματα αεράμυνας.
Ωστόσο, η Γερμανίδα ΥΠΕΞ αναγνώρισε ότι αυτή η διαδικασία είναι πιθανό να διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο και ότι οι περισσότερες αποστολές όπλων δεν θα είναι δυνατές πριν από το επόμενο έτος.

Δεν ξέρουμε αν θα κερδίσει η Ουκρανία

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ ήταν εξαιρετικά συγκρατημένη και για τις εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο.
«Δεν γνωρίζουμε αν η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή.
Η Γερμανία και οι εταίροι της θα κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ουκρανία να μπορεί να κερδίσει» υποστήριξε η Baerbock, αναφέροντας πως «η Ουκρανία πολεμά εδώ και έξι μήνες για την ελευθερία της και για την ειρήνη, αλλά πολεμά και για την ευρωπαϊκή τάξη ειρήνης».

Κανείς δεν ξέρει

Ερωτηθείσα για το πόσο εκτιμά ότι μπορεί να διαρκέσει ο πόλεμος, η Baerbock είπε είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο πόλεμος να συνεχιστεί και το 2023.
«Ευτυχώς το τρελό σχέδιο του Vladimir Putin μέχρι στιγμής έχει αποτύχει.
Είχε στόχο να καταλάβει την Ουκρανία σε λίγες ημέρες και να ανατρέψει την κυβέρνηση Zelenksy» τόνισε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι έως τις 24 Φεβρουαρίου είχαν γίνει τα πάντα προκειμένου ο πόλεμος να αποτραπεί με διπλωματικά μέσα.
«Ο πρόεδρος Putin αποφάσισε να καταστρέψει τις ειρηνευτικές συνομιλίες και εδώ και έξι μήνες καταστρέφει μια αθώα χώρα» είπε η Baerbock.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης