Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Φραστικά πυρά Bolsonaro – Lula στο πρώτο debate ενόψει των εκλογών της 2ας Οκτωβρίου

Βραζιλία: Φραστικά πυρά Bolsonaro – Lula στο πρώτο debate ενόψει των εκλογών της 2ας Οκτωβρίου
Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως νικητής των προεδρικών εκλογών θα είναι ο Lula
Σχετικά Άρθρα
Έντονη φραστική αντιπαράθεση είχαν στο πρώτο τους τηλεοπτικό debate ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro και ο πρώην πρόεδρος Lula, οι οποίοι διεκδικούν εκ νέου την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές της 2ας Οκτωβρίου.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που Bolsonaro και Lula αντιπαρατέθηκαν δημόσια.
Ο Bolsonaro κατηγόρησε τον Lula ότι οι κυβερνήσεις του ήταν οι πιο διεφθαρμένες στην πολιτική ιστορία της Βραζιλίας, με τον Lula να κατηγορεί τον Bolsonaro πως οδεύει να καταστρέψει τη Βραζιλία και με τους δύο υποψηφίους να επιτίθενται διαρκώς ο ένας στον άλλο.
O Lula επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του δάσους του Αμαζονίου ενώ ο Bolsonaro διεμήνυε ότι δεν επρόκειτο να σφίξει το χέρι ενός «κλέφτη», αναφερόμενος στα σκάνδαλα διαφθοράς με την πετρελαϊκής Petrobras που αφορούσαν τον Lula και που είχαν ως αποτέλεσμα να καταλήξει στην φυλακή.

Δημοσκοπήσεις

Πάντως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Lula διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Bolsonaro στην πρόθεση ψήφου όσον αφορά τις προεδρικές εκλογές.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Datafolha ο Lula προηγείται με 47% έναντι 32% του Bolsonaro.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης