Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Βέλγιο κόβει το ρεύμα σε δημόσια κτίρια και μνημεία

tags :
Το Βέλγιο κόβει το ρεύμα σε δημόσια κτίρια και μνημεία
Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, δήλωσε νωρίτερα φέτος το Βέλγιο είχε τον υψηλότερο ενεργειακό πληθωρισμό στην ΕΕ

Το Βέλγιο ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων περικοπών στην κατανάλωση ρεύματος στα δημόσια κτίρια και πρόταση για φορολόγηση των υπερκέρδους ενεργειακών εταιρειών όπως η Engie και η TotalEnergies.
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo δήλωσε ότι η θέρμανση στα δημόσια κτίρια θα περιοριστεί στους 19 βαθμούς Κελσίου (66 Fahrenheit) και η χρήση του κλιματισμού θα μειωθεί, ενώ ο φωτισμός των γραφείων και των μνημείων θα σβήσει στις 7 μ.μ, καθώς και σε αυτοκινητόδρομους και σε πόλεις συγκεκριμένες ώρες.
«Εάν κάθε πολίτης εξοικονομήσει ενέργεια όταν είναι δυνατόν, θα ωφεληθεί από αυτό, αλλά και οι τιμές θα πέφτουν», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
«Συχνά, βλέπουμε ότι τα μικρά ρυάκια γίνονται μεγάλα ποτάμια», σημείωσε.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε επίσης να παρατείνει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6% για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια και έναν ειδικό συντελεστή ενέργειας για τους φτωχούς μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023.
Είπε επίσης ότι θα παρουσιάσει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου μια πρόταση για τη φορολόγηση των πλεοναζόντων κερδών των ενεργειακών εταιρειών.
Η βελγική κυβέρνηση ζήτησε επίσης την Τετάρτη από την Engie να εξετάσει την αναβολή της τελικής διακοπής λειτουργίας ενός από τους δύο παλαιότερους αντιδραστήρες της Tihange 2 έως τις 31 Μαρτίου 2023 το αργότερο, αν και η Engie είπε ότι ήταν αδύνατο.
Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ, Eurostat, δήλωσε νωρίτερα φέτος το Βέλγιο είχε τον υψηλότερο ενεργειακό πληθωρισμό στην ΕΕ και ότι η κυβέρνηση των Βρυξελλών έχει παρέμβει μόνο σε φόρους και δασμούς για να ανακουφίσει την πίεση των καταναλωτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης