Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πάνω από 60 ξένοι δημοσιογράφοι στη Zaporozhye έγιναν μάρτυρες της ουκρανικής δολιοφθοράς

Ρωσία: Πάνω από 60 ξένοι δημοσιογράφοι στη Zaporozhye έγιναν μάρτυρες της ουκρανικής δολιοφθοράς
Τι ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιζητώντας τη μέγιστη ενημέρωση του ουκρανικού κοινού για τις ουκρανικές επιχειρ΄σηεις δολιοφθοράς στον πυρηνικό στάθμό
Σχετικά Άρθρα

Η ρωσική πλευρά εξασφάλισε την άφιξη περισσότερων από 60 ξένων δημοσιογράφων στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού του Zaporozhye για να τονίσει το έργο της αποστολής του της Διεθνούς Οργάνωσης για την Πυρηνική Ενέργεια (ΙΑΕΑ), δήλωσε την Κυριακή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μετά από αίτημα της Γραμματείας του ΔΟΑΕ, η ρωσική πλευρά εξασφάλισε την άφιξη περισσότερων από 60 εκπροσώπων από διαθνή  μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων από τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, τη Δανία, την Ιαπωνία, τη Γερμανία, την Τουρκία, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νότια Κορέα, Βιετνάμ και άλλοι, για να τονίσουν το ενημερωτικό έργο της αποστολής στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye», ανέφερε.

Οι μαρτυρίες των δημοσιογράφων

Δημοσιογράφοι που έφτασαν στο Energodar την 1η Σεπτεμβρίου είδαν μια αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης στο πυρηνικό εργοστάσιο του Zaporozhye που διοργάνωσαν ουκρανικά στρατεύματα και είδαν με τα μάτια τους έναν τεράστιοσε έκταση  βομβαρδισμό του εδάφους του εργοστασίου και της πόλης Energodar, δήλωσε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 2022, δημοσιογράφοι που έφτασαν στο Energodar (…) έγιναν μάρτυρες μιας αποτυχημένης επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό Zaporozhye από Ουκρανούς σαμποτέρ.
Από ένα καταφύγιο, είδαν με τα δικά τους μάτια έναν τεράστιο σε έκταση και ένταση βομβαρδισμό πυροβολικού στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού και τις κατοικίες του Energodar από ουκρανικά στρατεύματα», ανέφερε το υπουργείο.

Γραμμή επικοινωνίας

Όλοι οι ξένο δημοσιογραφοι ι που προσπάθησαν να περάσουν τη γραμμή επαφής μαζί με τη συνοδεία του ΙΑΕΑ δεν αφέθηκαν να το κάνουν για λόγους ασφαλείας, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας της αποστολής, όλα τα μη εξουσιοδοτημένα άτομα που επιδίωκαν να περάσουν τη γραμμή επαφής μαζί με τη συνοδεία του ΙΑΕΑ ακινητοποιήθηκαν», ανέφερε.
Η πρόσβαση στην ελεγχόμενη από τη Ρωσία επικράτεια της περιοχής Zaporozhye επετράπη μόνο σύμφωνα με τους καταλόγους που παρέχονται από το Τμήμα Ασφάλειας και Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε το υπουργείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης