Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί o πρίγκιπας Φίλιππος παραμένει άταφος σε σπήλαιο – Το πρωτόκολλο του Ηνωμένου Βασιλείου για την ταφή με την Ελισσάβετ

Γιατί o πρίγκιπας Φίλιππος παραμένει άταφος σε σπήλαιο – Το πρωτόκολλο του Ηνωμένου Βασιλείου για την ταφή με την Ελισσάβετ
Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor

Άταφος για περίπου ενάμιση χρόνο παραμένει ο πρίγκιπας Φίλιππος, καθώς όπως στη ζωή, έτσι και στο θάνατο βρέθηκε σε δεύτερη μοίρα αφού έπρεπε να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ, προκειμένου να ταφεί στην τελευταία του κατοικία.
Υπενθυμίζεται ότι από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και ουσιαστικά να ζει στη σκιά της….
Όπως αποδεικνύεται ο ίδιος υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας ακόμα και μετά θάνατον.
Σύμφωνα με το τελετουργικό η σορός του τοποθετήθηκε σε αναμονή στο Royal Vault, ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.
Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε….
Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου τοποθετήθηκε προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων, συνολικά 24.
Έτσι τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, ο πρίγκηπας Φίλιππος είχε δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.
Από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και να ζει στη σκιά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης