Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,06%, ο Nasdaq +1,27%

Κέρδη στη Wall, με το βλέμμα στον πληθωρισμό - Ο S&P 500 στο +1,06%, ο Nasdaq +1,27%
Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,36% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,56%.
Με κέρδη έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, καθώς οι traders προσβλέπουν σε θετικές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό βάσει των στοιχείων του Αυγούστου που θα δημοσιοποιηθούν τηνΤρίτη 13/9 και τα οποία θα εξετάσει η Fed, καθώς στη συνεδρίαση της 21ης Σεπτέμβριου θα αποφασίσει για τη νέα αύξηση επιτοκίων.
Αν τα στοιχεία δείξουν μεγάλη πτώση του πληθωρισμού τότε μπορεί να επανέλθουν τα σενάρια για αύξηση επιτοκίων 50 μονάδων βάσης από τη Fed.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έχει αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.
Οι επενδυτές της Wall Street έψαχναν στις περασμένες συνεδριάσεις για ενδείξεις ότι το μέγεθος των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων μπορεί να είναι μικρότερο καθώς ο πληθωρισμός έχει αρχίσει να παγιώνεται.
Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα με πρόβλεψη της Credit Suisse, ο πληθωρισμός Αυγούστου θα είναι κατά στο 7,9%, δηλαδη μια μονάδα χαμηλώτερα από τον Ιούλιο
Σημειώνεται ότι την Πέμπτη είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ.
Capture_204.JPG
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διολισθαίνει 1 μονάδα βάσης στο 3,27%.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ,έκλεισε με άνοδο +0,72%, στις 32.383 μονάδες
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 με θετικό επίσης πρόσημο +1,06%, στις 4.110 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq στο +1,27%, στις 12.266 μονάδες
wall_klisimo.JPG
  • Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+3,8%) και American Express (+2,7%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Amgen (-4%) και Home Depot (-0,9%).
  • Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,36% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 3,56%.
  • Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,9% έναντι του ευρώ, στο 1,0137 δολ.
 
Yelen: «Η Fed θα χρειαστεί ικανότητα, αλλά και λίγη τύχη για τον πληθωρισμό»


Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen, η οποία δήλωσε, ότι παραμένει αισιόδοξη πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να αποφύγει την ύφεση, αλλά πρόσθεσε ότι οι Αμερικανοί κατανοούν την ανάγκη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.
«Η Fed θα χρειαστεί μεγάλη ικανότητα και επίσης λίγη καλή τύχη για να πετύχει αυτό που μερικές φορές αποκαλούμε ήπια προσγείωση», είπε η Yellen στο CNN.
«Ελπίζω ότι θα επιτύχουμε μια ήπια προσγείωση, αλλά οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι είναι απαραίτητο να μειωθεί ο πληθωρισμός και, μακροπρόθεσμα, δεν μπορούμε να έχουμε μια ισχυρή αγορά εργασίας χωρίς τον πληθωρισμό υπό έλεγχο»,σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης