Τελευταία Νέα
Διεθνή

EE για διάγγελμα Putin: Είναι σε απόγνωση, δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη - Θα υπάρξουν συνέπειες

EE για διάγγελμα Putin: Είναι σε απόγνωση, δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη - Θα υπάρξουν συνέπειες

O Peter Stano προειδοποίησε ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. επεξεργάζονται ένα κοινό σχέδιο δράσης ως απάντηση στις νέες απειλές του Putin

Σχετικά Άρθρα
Για «συνέπειες» προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τη Ρωσία, στον απόηχο του διαγγέλματος του προέδρου, Vladimir Putin, όπου ανακοίνωσε μερική επιστράτευση, ενώ μίλησε και για τη χρήση πυρηνικών όπλων.
Ειδικότερα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι η απόφαση του Putin για μερική επιστράτευση ώστε να πολεμήσει την Ουκρανία αποδεικνύει ότι ο Ρώσος πρόεδρος είναι «σε απόγνωση» και απλώς επιδιώκει να κλιμακώσει την κρίση.

«Αυτό είναι απλώς μια άλλη απόδειξη ότι ο Putin δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη, ότι ενδιαφέρεται απλώς να κλιμακώσει αυτή την επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Peter Stano, σε συνέντευξη Τύπου. Προειδοποίησε δε ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. επεξεργάζονται ένα κοινό σχέδιο δράσης ως απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξουν συνέπειες».
«Αυτό είναι επίσης ένα ακόμη σημάδι της απελπισίας του για την εξέλιξη της επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας… τον ενδιαφέρει μόνο να προχωρήσει περαιτέρω και να συνεχίσει τον καταστροφικό του πόλεμο, ο οποίος είχε ήδη τόσες πολλές κακές συνέπειες παγκοσμίως», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης