Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία επισημοποιεί την προσάρτηση των Donbass, Kherson και Zaporizhia

Η Ρωσία επισημοποιεί την προσάρτηση των Donbass, Kherson και Zaporizhia
Μετά τη Δούμα και η Άνω Βουλή ετοιμάζεται να εγκρίνει τους νόμους για την προσάρτηση αυτών των περιοχών
Σχετικά Άρθρα

Την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών του Donetsk, του Luhansk, της Kherson και της Zaporizhia αναμένεται να επισημοποιήσει σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου η Άνω Βουλή της Ρωσίας, ακολουθώντας το δρόμο της Δούμας.
Χθες Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η Δούμα ενέκρινε την προσάρτηση των περιοχών αυτών στη Ρωσία.
Σημειώνεται πως δεν υπήρξε ούτε ένας από τους 450 Ρώσους βουλευτές που να καταψήφισε τους σχετικούς νόμους.
Οι ψηφοφορίες αυτές έρχονται τη στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις παραδέχονται πως πλέον δεν ελέγχουν πλήρως καμία από τις τέσσερις αυτές επαρχίες καθώς οι Ουκρανοί κατάφεραν να «πατήσουν» τις τελευταίες ώρες στις επαρχίες τόσο της Kherson όσο και του Luhansk.

Στον αέρα τα σύνορα

Την ίδια στιγμή, αδιευκρίνιστα παραμένουν τα σύνορα των επαρχιών που προσαρτώνται στη Ρωσία.
Αν και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov δεν προσδιόρισε με ποια σύνορα θα ενταχθούν στη Ρωσία οι επαρχίες Kherson και Zaporizhia, αναφέροντας πως αυτά θα καθοριστούν κατόπιν διαβούλευσης με τους πολίτες των περιοχών αυτών, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρατικής Δόμησης και Νομοθεσίας της ρωσικής Δούμας Pavel Krasheninnikov έδωσε κάποιες διευκρινίσεις.
Όπως είπε η επαρχία της Zaporizhia θα ενταχθεί στη Ρωσία με τα διοικητικά της σύνορα ενώ η Kherson θα προχωρήσει και με δύο περιοχές της περιφέρειας του Nikolayev.
Ο Krasheninnikov, τον οποίο ο Putin όρισε ως επίσημο εκπρόσωπο του για την εξέταση των προσχεδίων των ομοσπονδιακών, συνταγματικών νόμων για την ένταξη των περιοχών αυτών, είπε πως τα πράγματα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk, όπου ήδη υπάρχουν Συντάγματα, είναι ξεκάθαρα, καθώς εκεί τα σύνορα είναι σαφώς καθορισμένα.
«Όσον αφορά τη Zaporizhia, θα ενταχθεί με τα διοικητικά της όρια.
Όσον αφορά την Kherson, γνωρίζουμε ότι ο ανώτατος αξιωματούχος της περιοχής αυτής, αποφάσισε και την ένταξη δύο περιοχών της επαρχίας του Nikolayev στην επαρχία της Kherson» είπε ο Krasheninnikov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης