Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η Ρωσία και η Κίνα - Το σχέδιο 48 σελίδων αποκαλύπτει το Reuters

Λευκός Οίκος: Απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ η Ρωσία και η Κίνα - Το σχέδιο 48 σελίδων αποκαλύπτει το Reuters
Το έγγραφο 48 σελίδων, το οποίο καθυστέρησε λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, δεν περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και δεν εισάγει σημαντικά νέα δόγματα για την εξωτερική πολιτική του Joe Biden
Σχετικά Άρθρα

Τη στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα, παρουσίασε ο Λευκός Οίκος.
Συγκεκριμένα, το σχέδιο στρατηγικής επιδιώκει να συγκρατήσει την άνοδο της Κίνας, υπογραμμίζοντας εκ νέου τη σημασία της συνεργασίας με τους συμμάχους για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα δημοκρατικά έθνη.
Το έγγραφο 48 σελίδων, το οποίο καθυστέρησε λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, δεν περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και δεν εισάγει σημαντικά νέα δόγματα για την εξωτερική πολιτική του Joe Biden. Αντίθετα, το έγγραφο υπογραμμίζει την άποψη του Λευκού Οίκου ότι η ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το κλειδί για την υπέρβαση παγκόσμιων απειλών όπως η κλιματική αλλαγή και η άνοδος αυταρχικών καθεστώτων.
Ακόμη και μετά τη ρωσική εισβολή, η Κίνα αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη συνεπακόλουθη πρόκληση για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων, αναφέρει το έγγραφο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
Οι ΗΠΑ πρέπει να κερδίσουν τον οικονομικό αγώνα του εξοπλισμού με την αντίπλαη υπερδύναμη, εάν θέλουν να διατηρήσουν την επιρροή τους σε όλο τον κόσμο, αναφέρεται ακόμη.

«Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία συνιστούν έγκλημα πολέμου»

Ο Αμερικανός στρατηγός Μάρκ Μάιλι, αρχηγός του Γενικού επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ καταδίκασε σήμερα 12/10 τις αδιάκριτες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία που σκότωσαν αμάχους, υποστηρίζοντας ότι αυτές εμπίπτουν στον ορισμό των εγκλημάτων πολέμου με βάση τους διεθνείς κανόνες πολέμου.
«Η Ρωσία πλήττει σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές με σκοπό να βλάψει αμάχους», δήλωσε ο Μάιλι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
«Έχουν βάλει στο στόχαστρο τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά της Ουκρανίας.
Οι αδιάκριτες και εσκεμμένες επιθέσεις σε μη στρατιωτικούς στόχους είναι ένα έγκλημα πολέμου σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες πολέμου».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης