Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών ο Musk για την εξαγορά του Twitter

tags :
Στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών ο Musk για την εξαγορά του Twitter
Για παραπλάνηση μιλά η πλευρά Musk
Σχετικά Άρθρα
Υπό ομοσπονδιακή έρευνα που σχετίζεται με την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισ. δολαρίων, βρίσκεται ο Elon Musk, ανέφερε η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σε δικαστική κατάθεση που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.
Ενώ η κατάθεση ανέφερε ότι βρίσκεται υπό έρευνα, δεν ανέφερε ποια ήταν η εστίαση ή ποιες ομοσπονδιακές αρχές ερευνούσαν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το Twitter, το οποίο μήνυσε τον Musk τον Ιούλιο για να τον αναγκάσει να κλείσει τη συμφωνία, δήλωσε ότι οι δικηγόροι του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla επικαλέστηκαν "ερευνητικό απόρρητο" όταν αρνήθηκαν να παραδώσουν έγγραφα που ζητούσε.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του Musk παρέδωσαν ένα «ημερολόγιο προνομίων» που προσδιόριζε τα έγγραφα που έπρεπε να παρακρατηθούν.
Το ημερολόγιο αναφερόταν σε προσχέδια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 13ης Μαΐου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και σε παρουσίαση διαφανειών προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), ανέφερε το Twitter.
«Αυτό το κρυφτό πρέπει να τελειώσει", ανέφερε η εταιρεία στη δικαστική της αίτηση.
Η SEC έχει αμφισβητήσει στο παρελθόν τις δηλώσεις του Musk σχετικά με την εξαγορά του Twitter.
Τον Απρίλιο, η SEC ρώτησε τον Musk αν η γνωστοποίηση της συμμετοχής του στο 9% του Twitter ήταν καθυστερημένη και γιατί έδειχνε ότι σκόπευε να είναι παθητικός μέτοχος.
Ο ιδρυτής της Tesla επανέφερε αργότερα τη γνωστοποίηση για να δηλώσει ότι ήταν ενεργός επενδυτής.
Τον Ιούνιο, η SEC ρώτησε τον Musk με επιστολή της αν θα έπρεπε να είχε τροποποιήσει τη δημόσια κατάθεσή του ώστε να αντικατοπτρίζει την πρόθεσή του να αναστείλει ή να εγκαταλείψει τη συμφωνία.

Για παραπλάνηση μιλά η πλευρά Musk

Ο Alex Spiro, δικηγόρος του Musk, δήλωσε στο Reuters ότι η δικαστική αίτηση του Twitter είναι παραπλανητική, καθώς στην πραγματικότητα είναι τα στελέχη του Twitter που βρίσκονται υπό ομοσπονδιακή έρευνα.
Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Spiro.
Η κατάθεση έρχεται καθώς συνεχίζεται το πολύμηνο έπος της προτεινόμενης αγοράς του Twitter από τον Μασκ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο δισεκατομμυριούχος πρότεινε την εξαγορά, υπαναχώρησε από τη συμφωνία και στη συνέχεια μηνύθηκε από το Twitter για να τηρήσει τον λόγο του.
Η πλευρά του Musk δήλωσε τότε ότι θα προχωρήσει στη συμφωνία, λίγες ημέρες πριν από τη δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί για την επιβολή της αγοράς.
Ο Musk υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζε χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης