Διεθνή

Netflix: Απροσδόκητο άλμα συνδρομητών στο τρίμηνο και ράλι 10% για τη μετοχή

tags :
Netflix: Απροσδόκητο άλμα συνδρομητών στο τρίμηνο και ράλι 10% για τη μετοχή
Τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 7,93 δισ. δολάρια, έναντι των 7.837 δισ. που ανέφεραν οι εκτιμήσεις.
Η ισχυρή αύξηση συνδρομητών που ανακοίνωσε η διάσημη ψηφιακή πλατφόρμα τηλεοπτικών προγραμμάτων Netlfix σε συνδυασμό με το ελαφρώς αναβαθμισμένο outlook οδηγούν σε ράλι τον τίτλο της.
Ειδικότερα, μετά τις απώλειες σχεδόν 60% στο έτος, ο τίτλος της Netlfix πραγματοποιεί άλμα 10% και διαπραγματεύεται στα 265 δολάρια στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς των ΗΠΑ, στον απόηχο των θετικών μεγεθών που ανακοίνωσε ξεπερνώντας εντυπωσιακά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Χαρακτηριστικά, η πλατφόρμα υπηρεσιών streaming εμφάνισε κέρδη 3,1 δολάρια ανά μετοχή την ώρα που η αγορά περίμενε 2,13 δολ.
Τα έσοδά της στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε 7,93 δισ. δολάρια, έναντι των 7.837 δισ. που ανέφεραν οι εκτιμήσεις.
Και στο μέγεθος που έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα όσον αφορά στις προοπτικές της, η Netflix προσέλκυσε 2,41 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, υπερδιπλάσιους της πρόβλεψης για 1,09 εκατ.
Επιπλέον, με την νέα επιλογή φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις που αναμένεται να λανσάρει ο τεχνολογικός κολοσσός εκτιμά ότι θα έχει δει 4,5 εκατ. νέους συνδρομητές έως το τέλος του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο εξάμηνο οι συνδρομητές της είχαν μειωθεί κατά 1,2 εκατ., αλλά με την αύξηση του τρέχοντος τριμήνου διαθέτει πλέον 223 εκατ. συνδρομητές παγκοσμίως.
Σε αυτό το κλίμα, η Netflix εκτίμησε ότι οι ανταγωνιστές θα ολοκληρώσουν το 2022 με λειτουργικές ζημίες "πολύ πάνω από 10 δισ. δολάρια" συνδυαστικά, σε σύγκριση με τα δικά της ετήσια λειτουργικά κέρδη από 5 έως 6 δισ. δολάρια.
Τέλος, η πρόβλεψη της εταιρείας για 4,5 εκατ. νέους πελάτες μέχρι το τέλος του 2022 ξεπερνά τις εκτιμήσεις της Wall Street, οι οποίες ήταν στα 4,2 εκατ. μεσοσταθμικά.
Για το τέταρτο τρίμηνο, το Netflix προβλέπει έσοδα 7,8 δισ. δολαρίων - ελαφρώς χαμηλότερα των 7,93 δισ. που εμφάνισε στο τρέχον λόγω της ενίσχυσης της αξίας του δολαρίου των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης