Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οριακές μεταβολές στον DAX - Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Στασιμότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, οριακές μεταβολές στον DAX - Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο
Ανοδικά για 5η ημέρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600
Σχετικά Άρθρα
Στασιμότητα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ' τρίμηνο 2022 να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 12.776 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,11% στις 6.095 μονάδες.  
Στις 6.096 μονάδες με άνοδο 0,5% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 0,11% στις 21.542 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 0,6% στις 7.568 μονάδες.
Άνοδο 0,4% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street, με τη μετοχή του Netflix στο επίκεντρο.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια υποχωρεί 3,6% στις 1.960 μονάδες.
Το φυσικό αέριο ενισχύεται μετά τη ραγδαία αποκλιμάκωση των προηγούμενων ημερών, με το ολλανδικό TTF Νοεμβρίου να σημειώνει άνοδο 3% στα 117 ευρώ.
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου.
To brent ενισχύεται 0,7% στα 90,65 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό +1% στα 82,92 δολ. το βαρέλι.

Τα θετικά αποτελέσματα της εταιρείας ημιαγωγών ASML ενίσχυσαν τον κλάδο της τεχνολογίας, αν και τα κέρδη περιορίστηκαν από τους παρατεταμένους φόβους για την άνοδο του πληθωρισμού και των επιτοκίων.
Η ASML σημείωσε άνοδο 5,5% με την εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για τσιπ να ανακοινώνει καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις και κέρδη τρίτου τριμήνου.
Ανέφερε παράλληλα ότι δεν αναμένει μεγάλο αντίκτυπο από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κίνα.
Οι μετοχές άλλων μετοχών chip, συμπεριλαμβανομένων των ASM International, BE Semiconductor και Aixtron, αυξήθηκαν μεταξύ 0,7% και 6%, ενισχύοντας τον κλάδο της τεχνολογίας.
Ο περιφερειακός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, διευρύνοντας τα κέρδη για πέμπτη ημέρα, ενισχυμένος από τα θετικά αποτελέσματα των αμερικανικών εταιρειών και την απόσυρση του οικονομικού προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου που είχε πλήξει τις αγορές ομολόγων.

Πληθωρισμός 9,9% στην Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο 2022 - Στην Ελλάδα 12,1%

Στο 9,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Σεπτέμβριο 2022, σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την τελική μέτρηση της Eurostat για την Ευρωζώνη, όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε ελαφρώς κάτω από το 10% που ανέμεναν οι αναλυτές, ποσοστό το οποίο είχε καταγραφεί στην προκαταρκτική εκτίμηση.
Ο δομικός δείκτης αυξήθηκε 4,8% σε ετήσια βάση, ευθυγραμμισμένος με τις εκτιμήσεις.
Σε μηνιαία βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2%, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μετρήσεις της Eurostat.
Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 12,1% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Υποχώρησαν οι κατασκευές τον Αύγουστο

Η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα της Ευρωζώνης τον Αύγουστο υποχώρησε 0,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Eurostat.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,4%.
Σε ετήσια βάση, η παραγωγή στον κατασκευαστικό τομέα αυξήθηκε κατά 2,3% στην Ευρωζώνη και 2,8% στην ΕΕ.

Στο 10,1% ο πληθωρισμός στη Μ. Βρετανία τον Σεπτέμβριο του 2022

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 10,1% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, που ανέμεναν αύξηση 10%.
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισε την ανοδική του πορεία, καθώς η κρίση του κόστους ζωής της χώρας συνεχίζει να πλήττει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα.
Ο πληθωρισμός υποχώρησε απροσδόκητα στο 9,9% τον Αύγουστο, από 10,1% τον Ιούλιο, λόγω της μείωσης των τιμών των καυσίμων.
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θα επηρεάσουν επίσης την προσέγγιση της Τράπεζας της Αγγλίας για το εγγύς μέλλον, καθώς σχεδιάζει να πουλήσει μέρος των κρατικών ομολόγων της, γνωστά ως gilts, από την 1η Νοεμβρίου.
Το ποσοστό πληθωρισμού του Σεπτεμβρίου αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κρίσης πληθωρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και έρχεται καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια περίοδο οικονομικής αστάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης