Τελευταία Νέα
Διεθνή

H BMW θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες

H BMW θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να παράγει τουλάχιστον έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ έως το 2030
Σχετικά Άρθρα
H BMW Group σχεδιάζει να επενδύσει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ για να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μπαταρίες, ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η επένδυση θα περιλαμβάνει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προετοιμασία για την παραγωγή EV στο υπάρχον εργοστάσιο Spartanburg της αυτοκινητοβιομηχανίας στη Νότια Καρολίνα και 700 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία μιας νέας εγκατάστασης συναρμολόγησης μπαταριών υψηλής τάσης στο κοντινό Woodruff.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να παράγει τουλάχιστον έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στις ΗΠΑ έως το 2030.
Στις εγκαταστάσεις του Spartanburg, όπου έγινε η ανακοίνωση της επένδυσης, παράγονται επί του παρόντος SUV BMW «X» και μονάδες μπαταριών ιόντων λιθίου για τα δύο plug-in υβριδικά ηλεκτρικά της οχήματα.
Η παραγωγή της νέας υβριδικής-ηλεκτρικής BMW XM αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.
«Στο μέλλον, η νέα υβριδική - ηλεκτρική BMW XM θα αποτελεί σημαντικό μοχλό για τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση και θα παράγουμε τουλάχιστον έξι πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα BMW X έως το 2030», δήλωσε ο Πρόεδρος της BMW, Oliver Zipse.
Η BMW ανακοίνωσε επίσης ότι προχώρησε σε συμφωνία για την αγορά κυψελών μπαταριών από την Envision AESC με έδρα την Ιαπωνία, η οποία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο κυψελών μπαταριών στη Νότια Καρολίνα για την προμήθεια των εργοστασίων της BMW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης