Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky απέπεμψε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν

Ουκρανία: Ο Zelensky απέπεμψε τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στο Καζακστάν
Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Πέτρο Βρουμλιόφσκι σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Ντίζα Κουζαϊροφ , αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απήλλαξε των καθηκόντων του τον Ουκρανό πρέσβη στο Καζακστάν Petro Vrubliovsky, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι πρέπει να «σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους».
Αυτό αναφέρεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του προεδρικού γραφείου.
Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Petro Vrubliovsky σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Diza Kuzairov, αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους» και «όσο πιο πολλούς σκοτώσουμε τώρα, τόσο λιγότερα από τα δικά μας παιδιά θα σκοτώσουν».
Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν είχε ανακοινώσει ότι συνομίλησε με τον Vrubliovsky με αφορμή τις δηλώσεις του αυτές.
Η ρωσική πλευρά, ζήτησε την απέλαση του Vrubliovsky από το Καζακστάν, αλλά η Αστανά (πρωτεύουσα) ανακοίνωσε ότι ο Vrubliovsky αναχωρεί με άδεια.
Όταν έγινε γνωστό ότι ο Vrubliovsky επανέρχεται στο Καζακστάν , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Καζάχο πρέσβη στην Μόσχα Yermek Kosherbayev για να διαμαρτυρηθεί.
Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Alexei Bordafkina με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Maria Zakharova, η οποία αποκάλεσε τον Vrubliovsky «απεσταλμένο του Bandera» εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την επιστροφή του Ουκρανού πρεσβευτή στην Αστανά.
O Stepan Bandera ήταν Ουκρανός πολιτικός ηγέτης, ιδεολόγος και θεωρητικός του ουκρανικού εθνικισμού, ο οποίος είναι γνωστός για την συνεργασία του ιδίου και της οργάνωσής του με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης