Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πάπας προσφέρει το Βατικανό ως τόπο συνομιλιών ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία

Ο Πάπας προσφέρει το Βατικανό ως τόπο συνομιλιών ΗΠΑ – Ρωσίας για την Ουκρανία
Το Βατικανό είναι στη λίστα των φιλικών χωρών της Ρωσίας και είναι επίσης φιλικό προς την Ουκρανία, την Αμερική και το ΝΑΤΟ
Σχετικά Άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσφέρει την πόλη του Βατικανού ως μέρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε στο Tass την Κυριακή (30/10/2022) ο Leonid Sevastianov, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Ρώσων Πιστών, επικαλούμενος την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ποντίφικα.
«Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov και του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ο Πάπας προσφέρει την Πόλη του Βατικανού ως τόπο συνομιλιών μεταξύ Αμερικής, Ευρώπης και Ρωσίας για την κοινή ασφάλεια.
Το Βατικανό είναι στη λίστα των φιλικών χωρών της Ρωσίας και είναι επίσης φιλικό προς την Ουκρανία, την Αμερική και το ΝΑΤΟ.
Άρα, το Βατικανό είναι ο βέλτιστος χώρος για συνομιλίες», είπε.
Σε μια συνέντευξη για την ταινία, που αφορά την πυραυλική κρίσης της Κούβας το 1962, ο Lavrov δήλωσε ότι η ηγεσία της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Vladimir Putin, είναι ακόμη έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία.

Συνομιλίες με ΗΠΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία είναι έτοιμη να ακούσει τους δυτικούς ομολόγους της, εάν συμφωνήσουν να μιλήσουν για αποκλιμάκωση λαμβάνοντας δεόντως υπόψη το συμφέρον της Μόσχας.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 ότι οι συνομιλίες για την Ουκρανία θα πρέπει πρώτα από όλα να διεξαχθούν με την Ουάσιγκτον, καθώς το Κίεβο ενεργεί «κατόπιν εντολών από έξω».
Σύμφωνα με τον Peskov οι συνομιλίες μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να οργανωθούν εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πρόθυμες να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας και να επιστρέψουν στη συζήτηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Πηγές του Βατικανού δήλωσαν στο Tass τον Σεπτέμβριο 2022 ότι η Αγία Έδρα καταβάλλει κάθε δυνατή διπλωματική προσπάθεια για να προωθήσει τη διευθέτηση της σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης