Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk είναι ο νέος CEO του Twitter - Bάζει χρέωση 8 δολάρια το μήνα για τις premium υπηρεσίες

Ο Musk είναι ο νέος CEO του Twitter - Bάζει χρέωση 8 δολάρια το μήνα για τις premium υπηρεσίες
Η καθιέρωση μιας τιμής για τις premium υπηρεσίες ήταν ο μόνος τρόπος για να νικήσουμε τα τρολ και τα ρομπότ στην πλατφόρμα, υποστήριξε ο Musk
Σχετικά Άρθρα

Πριν τρεις μέρες ο Elon Musk, το μεγάλο αφεντικό της Tesla, δήλωνε ότι δεν γνωρίζει ποιος θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Twitter, της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης που αγόρασε με τίμημα 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Aλλά τελικά πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι θα είναι ο ίδιος.
Ο Musk, ο οποίος διευθύνει επίσης την εταιρεία πυραύλων SpaceX, την startup που κατασκευάζει τσιπ εγκεφάλου Neuralink καθώς και την εταιρεία κατασκευής σηράγγων Boring Company, απέλυσε τον προηγούμενο επικεφαλής του Twitter Parag Agrawal και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα και πρότεινε να επιβληθεί χρέωση στις διαδικασίες επαλήθευσης των χρηστών της πλατφόρμας, η οποία μέχρι τώρα παρέχονταν δωρεάν.
Απαντώντας σε ένα tweet του συγγραφέα Stephen King που του δήλωσε ότι δεν θα ήταν διατεθειμένος να πληρώνει 20 δολάρια το μήνα για να διατηρήσει το επαληθευμένο σήμα στο Twitter, ο Musk απάντησε: «Τι θα λέγατε για 8 δολάρια;».
Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter δήλωσε ότι η καθιέρωση μιας τιμής ήταν ο μόνος τρόπος «για να νικήσουμε τα τρολ και τα ρομπότ στην πλατφόρμα και ότι το Twitter δεν είναι πια δυνατό να βασίζεται εξ ολοκλήρου στους διαφημιστές για να πληρώσει τους λογαριασμούς του».
Ο Musk ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει CEO στο Twitter σε έγγραφα που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Προηγουμένως είχε προηγουμένως αλλάξει το βιογραφικό του στο Twitter σε Chief Twit σε μια νύξη για το τι σχεδίαζε.
Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει για πόσο καιρό ο Musk θα μπορούσε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ή αν θα ορίσει κάποιον άλλο στη συγκεκριμένη θέση.
«Τα ακόλουθα πρόσωπα, που ήταν διευθυντές του Twitter πριν από την έναρξη ισχύος της συγχώνευσης, δεν είναι πλέον διευθυντές του Twitter: Bret Taylor, Parag Agrawal, Omid Kordestani, David Rosenblatt, Martha Lane Fox, Patrick Pichette, Egon Durban, Fei- Fei Li και Mimi Alemayehou», είπε ο Musk στην κατάθεση εγγράφων.
Λίγο αργότερα, ο νέος CEO έγραψε στο Twitter ότι η κίνηση για τη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου «είναι απλώς προσωρινή», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης