Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θλιβερή πρωτιά για την Amazon: Εξαϋλώθηκε ένα τρισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή της

tags :
Θλιβερή πρωτιά για την Amazon: Εξαϋλώθηκε ένα τρισ. δολ. από την κεφαλαιοποίησή της
Τραγωδία για την Big Tech, που αντιμετωπίζει το φάσμα της ύφεσης στην οικονομική ζωή των ΗΠΑ

Μια θλιβερή πρωτιά στα χρονικά της Wall Street κατέγραψε ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου Amazon, που μετά το sell off των προηγούμενων ημερών απώλεσε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την κεφαλαιοποίησή της.
Η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos, αξίας σχεδόν 1,88 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2021, είδε τις μετοχές της να πέφτουν 4,3% την Τετάρτη 9 Noεμβρίου, με τη χρηματιστηριακή της αξία να αγγίζουν μέχρι και χθες τα 878 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή της Amazon έχει χάσει σχεδόν το 50% της αξίας της μόνο φέτος.
Η Amazon ανέφερε έσοδα 127,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ή 0,28 δολάρια ανά μετοχή, μειωμένα κατά περίπου 9% από το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου προέβλεψε επίσης την πιο αργή ανάπτυξη στην Ιστορία της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο, με ανάπτυξη μεταξύ 2% και 8% σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2021.
Η απαισιόδοξη προοπτική έρχεται καθώς οι φόβοι για ύφεση αυξάνονται εν μέσω υψηλού πληθωρισμού που πολλοί πιστεύουν ότι θα οδηγήσει σε ασθενέστερες πωλήσεις φέτος, καθώς οι καταναλωτές περικόπτουν τις δαπάνες και περιορίζουν τους προϋπολογισμούς τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης