Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για διαπραγματεύσεις – Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να το αδράξουν

ΟΗΕ: Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για διαπραγματεύσεις – Ρωσία και Ουκρανία πρέπει να το αδράξουν
Ο γενικός γραμματέας εκφράστηκε στο παρελθόν αρκετές φορές για τις ελπίδες του να συμμετάσχουν η Ουκρανία και η Ρωσία σε συζητήσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε

Η Ρωσία και η Ουκρανία θα πρέπει να συμμετάσχουν σε διαπραγματεύσεις, όποτε παρουσιάζεται μια τέτοια ευκαιρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη (10/11/2022) η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Stephanie Tremblay.
«Ο γενικός γραμματέας εκφράστηκε στο παρελθόν αρκετές φορές για τις ελπίδες του να συμμετάσχουν η Ουκρανία και η Ρωσία σε συζητήσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε.
«Αν υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ας το αδράξουμε», σημείωσε.
Ο Αμερικανός στρατηγός Mark Milley δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο The Economic Club της Νέας Υόρκης την Τετάρτη ότι είδε μια ευκαιρία για συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και προέτρεψε τις πλευρές να την εκμεταλλευτούν.
Σχολίασε την κατάσταση γύρω από την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στην άλλη πλευρά του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson.

Διατηρεί τη δύναμή της

Κατά τη γνώμη του, η Ρωσία αποφάσισε αυτή την κίνηση «για να διατηρήσει τη δύναμή της για την αποκατάσταση των αμυντικών γραμμών», αν και την άνοιξη αυτά τα στρατεύματα ενδέχεται να επαναλάβουν την επίθεσή τους.
Ωστόσο, ο Milley είπε ότι «υπάρχει επίσης μια ευκαιρία εδώ, ένα παράθυρο ευκαιρίας για διαπραγμάτευση».
Στις 9 Νοεμβρίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu διέταξε να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα από τη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου πίσω στην αριστερή όχθη με βάση πρόταση του στρατηγού Sergey Surovikin, αρχηγού της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ο Surovikin, επεσήμανε ότι τα ρωσικά στρατεύματα απέτρεπαν με επιτυχία τις ουκρανικές επιθέσεις και ένας από τους λόγους για την απόσυρση ήταν ο κίνδυνος ότι αν πλημμυρίσουν οι περιοχές κατάντη από τον υδροηλεκτρικό σταθμό Kakhovka, οι ρωσικές δυνάμεις θα απομονωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι άμαχοι που ήθελαν να φύγουν από την περιοχή -πάνω από 115.000 άνθρωποι- έχουν μετακινηθεί από τη δεξιά όχθη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης