Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πεντάγωνο και ISW για Ρωσία: «Κινητοποιείται κρυφά» και προσπαθεί να εξαντλήσει την ουκρανική αεράμυνα

Πεντάγωνο και ISW για Ρωσία: «Κινητοποιείται κρυφά» και προσπαθεί να εξαντλήσει την ουκρανική αεράμυνα
Η αύξηση των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εν μέρει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει τα αποθέματα αεράμυνας της Ουκρανίας, κάτι που η Μόσχα ελπίζει ότι θα επιτρέψει στις δυνάμεις της να αποκτήσουν κυριαρχία στον ουρανό της χώρας
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία «προετοιμάζει περαιτέρω την ενίσχυση των στρατευμάτων της κρυφά» κι έχει ήδη ξεκινήσει ανάλογη κινητοποίηση, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg.
Διάφορα κανάλια στο Telegram στη Ρωσία έχουν συζητήσει ενδείξεις ότι το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για ένα δεύτερο κύμα κινητοποίησης, ανέφεραν οι στρατιωτικοί αναλυτές με έδρα τις ΗΠΑ σε μια ενημέρωση.
Κυκλοφόρησε μάλιστα μια εικόνα κλήτευσης ενός άνδρα στην Αγία Πετρούπολη, ο οποίος φέρεται να του είπαν να παρουσιαστεί για υπηρεσία τον Ιανουάριο.
Ρώσοι στρατιωτικοί bloggers ανέφεραν επίσης ισχυρισμούς ότι η γενική κινητοποίηση θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο, ανέφερε το ISW, προσθέτοντας ότι "είναι προφανές ότι οι ρωσικές αρχές δεν σταμάτησαν ποτέ πλήρως τις προσπάθειες κινητοποίησης".

Πεντάγωνο: Η Ρωσία προσπαθεί να εξαντλήσει την αεράμυνα της Ουκρανίας

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου, σύμφωνα με το Reuters, η αύξηση των πυραυλικών πληγμάτων της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εν μέρει σχεδιαστεί για να εξαντλήσει τα αποθέματα αεράμυνας της Ουκρανίας, κάτι που η Μόσχα ελπίζει ότι θα επιτρέψει στις δυνάμεις της να αποκτήσουν κυριαρχία στον ουρανό της χώρας.
"Προσπαθούν πραγματικά να εξουδετερώσουν και να εξαντλήσουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας", δήλωσε ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής, στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μέση Ανατολή.
"Γνωρίζουμε ποια είναι η ρωσική θεωρία της νίκης και είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα λειτουργήσει, διασφαλίζοντας ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν ό,τι χρειάζονται για να διατηρήσουν την αεράμυνά τους βιώσιμη".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης