Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία λέει ο Λευκός Οίκος – Θα στηρίζουμε όσο χρειαστεί την Ουκρανία

Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία λέει ο Λευκός Οίκος – Θα στηρίζουμε όσο χρειαστεί την Ουκρανία
Οι ΗΠΑ κάνουν αυτό που είχε πει ο Biden στον Putin, παρέχουμε βοήθεια για την ασφάλεια της Ουκρανίας αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ δεν ήταν ούτε είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, διαβεβαιώνοντας ωστόσο πως θα συνεχιστεί η αμερικανική βοήθεια προς την Ουκρανία.
Με αφορμή την έντονη συζήτηση που έχει προκληθεί σχετικά με την πρόθεση των ΗΠΑ να αποστείλουν το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, κάτι που έχει πυροδοτήσει τις έντονες αντιδράσεις της Μόσχας που προειδοποιεί πως αυτά τα οπλικά συστήματα αποτελούν νόμιμους στόχους, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Karine Jean-Pierre υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ούτε είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτή είναι η απάντηση σε όσα ακούσαμε από τη Ρωσία τις τελευταίες 24 ώρες» επισήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναφέροντας πως «οι ΗΠΑ κάνουν ακριβώς αυτό που είχε πει ο Πρόεδρος Biden στον Πρόεδρο Putin πριν από ένα χρόνο, δηλαδή να παρέχουν βοήθεια ασφαλείας στην Ουκρανία».

Θα στηρίζουμε για όσο χρόνο χρειαστεί

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους μας» επισήμανε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ερωτηθείσα για το εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκέφτεται να στείλει πυραύλους Patriot στο Κίεβο, είπε ότι δεν έχει να μιλήσει για νέο «πακέτο» βοήθειας.
Όσον αφορά για το ποια θα είναι η απάντηση των ΗΠΑ στις απειλές της Ρωσίας ότι θα υπάρξουν συνέπειες, εάν οι ΗΠΑ στείλουν τους Patriot στην Ουκρανία, υποστήριξε ότι «οι μόνες προκλητικές ενέργειες γίνονται από τη Ρωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης