Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ: Η έκρηξη που τραυμάτισε τον αρχηγό της αστυνομίας της Πολωνίας και η εμπλοκή με το «δώρο» της Ουκρανίας

Κατασκοπευτικό θρίλερ:  Η έκρηξη που τραυμάτισε τον αρχηγό της αστυνομίας της Πολωνίας και η εμπλοκή με το «δώρο» της Ουκρανίας
Πρόκειται για τον τελευταίο κρίκο σε μία αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών με εκρήξεις παγιδευμένων γραμμάτων και πακέτων σε όλη την Ευρώπη που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολωνίας Jaroslaw Szymczyk νοσηλεύεται μετά από έκρηξη ενός πακέτου «δώρου» που έλαβε.
Πρόκειται για τον τελευταίο κρίκο σε μία αλυσίδα παρόμοιων περιστατικών με εκρήξεις παγιδευμένων γραμμάτων και πακέτων σε όλη την Ευρώπη που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Την Πέμπτη (15/12/2022) το υπουργείο Εσωτερικών της Πολωνίας επιβεβαίωσε την αναφορά: «Χθες στις 7:50 π.μ., σημειώθηκε έκρηξη σε δωμάτιο δίπλα στο γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας».
Λέγεται ότι ο Szymczyk τραυματίστηκε ελαφρά.
«Κατά την επίσκεψη εργασίας του Αρχηγού της Αστυνομίας στην Ουκρανία στις 11-12 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής της Ουκρανικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, έλαβε ορισμένα δώρα, ένα από τα οποία εξερράγη», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκρηκτικό δώρο

Αλλά αυτό ακριβώς είναι το διαφορετικό και το πιο παράξενο σε αυτήν την υπόθεση, σε σύγκριση με τα ανώνυμα απειλητικά δέματα και σε ορισμένες περιπτώσεις την παγιδευμένη αλληλογραφία που έχει σταλεί σε πρεσβείες και προξενεία στην Ευρώπη τον περασμένο μήνα, το οποίο οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν: η έκρηξη «δώρο» στην πραγματικότητα προήλθε από έναν από τους επικεφαλής των ουκρανικών υπηρεσιών, σύμφωνα με την πολωνική κυβέρνηση.
«Από την έκρηξη ο Διοικητής τραυματίστηκε ελαφρά και από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο για παρακολούθηση», ανέφερε το υπουργείο.

Εκτοξευτής χειροβομβίδων

Αρχικά, οι Πολωνοί ερευνητές δεν αποκάλυψαν τι ακριβώς ήταν το δώρο, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα εάν η ουκρανική πλευρά του είχε δώσει σκόπιμα ένα «εκρηκτικό δώρο».
Ωστόσο, επακόλουθες αναφορές στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επρόκειτο για εκτοξευτή χειροβομβίδων επομένως φαίνεται ότι ήταν ένα ατύχημα που βασίζεται σε ελαττωματικά πυρομαχικά – ή μπορεί η πολωνική αστυνομία μπορεί να χειρίστηκε το όπλο ακατάλληλα σε εσωτερικούς χώρους.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αιτία της έκρηξης ήταν η λανθασμένη… εκτόξευση χειροβομβίδας που ανέφερε ο εκπρόσωπος.

launcher.jpg
Τι συνέβη τελικά;

Δεν υπάρχει βεβαιότητα για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ενός από τα άτομα που είχαν πρόσβαση στο σημείο, οι αστυνομικοί που κάθονταν στο δωμάτιο «έπαιζαν» με τον εκτοξευτήρα χειροβομβίδων.
Αλλά αυτή είναι μόνο μια πιθανή εξήγηση του περιστατικού.
Οι εικασίες αφθονούν δεδομένου του πόσο ασαφείς ήταν όλες οι αρχικές δηλώσεις του Πολωνικού υπουργείου Εσωτερικών. Το εν λόγω δώρο;
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σημαντικές ζημιές στην οροφή και στο πάτωμα του δωματίου όπου σημειώθηκε η έκρηξη.
Αυτό που συνεχίζει να κάνει τις συνθήκες περίεργες, ωστόσο, είναι ότι οι πολωνικές αρχές εξακολουθούν να απαιτούν από την ουκρανική πλευρά να «δώσει εξηγήσεις» σχετικά με το «δώρο» και γιατί εξερράγη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης