Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το μεγαλύτερο ποσό ιστορικά θα πάρει η πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή

Το μεγαλύτερο ποσό ιστορικά θα πάρει η πρωταθλήτρια κόσμου Αργεντινή
Στη δεύτερη θέση έρχεται η Γαλλία, η οποία έχασε στον τελικό, η οποία παίρνει 30 εκατομμύρια δολάρια
Η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στο Κατάρ και παίρνει το κορυφαίο βραβείο των 42 εκατομμυρίων δολαρίων σε κέρδη, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό που έχει απονείμει ποτέ η FIFA σε μια ομάδα.
Στη δεύτερη θέση έρχεται η Γαλλία, η οποία έχασε στον τελικό, η οποία παίρνει 30 εκατομμύρια δολάρια.
Όπως δείχνει η Anna Fleck της Statista στο παρακάτω γράφημα, τα έπαθλα του τουρνουά έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Infographic: How Much Prize Money Do World Cup Champions Win? | Statista
Εκεί που τα κορυφαία κέρδη ήταν μόλις 2,2 εκατομμύρια δολάρια για τους πρωταθλητές του '82 στην Ισπανία, το ποσό ανέβηκε αρκετά σταθερά στα 8 εκατομμύρια δολάρια στην Ιαπωνία/Νότια Κορέα το 2002, πριν υπερδιπλασιαστεί στα 20 εκατομμύρια δολάρια για το τουρνουά του 2006 που διεξήχθη στη Γερμανία.
Τα πακέτα αμοιβών συνεχίζουν να αυξάνονται από εκείνη την ημερομηνία, με το 2022 να προσφέρει 4 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το 2018.
Ωστόσο, το πρωτάθλημα δεν προσφέρει χρήματα μόνο στις δύο πρώτες ομάδες.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Sporting News, η FIFA διέθεσε συνολικά 440 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο.
Στην τρίτη θέση δόθηκαν 27 εκατομμύρια δολάρια, 25 εκατομμύρια δολάρια για την τέταρτη θέση, 17 εκατομμύρια δολάρια για τα προημιτελικά, 13 εκατομμύρια δολάρια για τη φάση των 16 και τέλος 9 εκατομμύρια δολάρια για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης