Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα διέλυσαν ένα ακόμη αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 15 πολωνικής κατασκευής

Ουκρανία: Τα ρωσικά στρατεύματα διέλυσαν ένα ακόμη αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 15 πολωνικής κατασκευής
Ο εκπρόσωπος, αντιστράτηγος Igor Yevgenyevich Konashenkov, δήλωσε ότι το πολωνικής κατασκευής οβιδοβόλο καταστράφηκε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ
Τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν ακόμη ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Krab 155 mm των δυνάμεων του Κιέβου στη ειδική ζώνη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Ο εκπρόσωπος, αντιστράτηγος Igor Yevgenyevich Konashenkov, δήλωσε ότι το πολωνικής κατασκευής οβιδοβόλο καταστράφηκε στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.
«Ένα πολωνικής κατασκευής αυτοκινούμενο πυροβολικό σύστημα Krab καταστράφηκε κοντά στην πόλη Seversk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ», ανέφερε ο εκπρόσωπος σύμφωνα με το TASS.
Μόλις μια ημέρα πριν από την ανακοίνωση, μια φωτογραφία που δείχνει ένα ολοσχερώς κατεστραμμένο Krab να μεταφέρεται από την ανατολική Ουκρανία σε ένα φορτηγό εμφανίστηκε στο διαδίκτυο.
Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε άλλο ένα πολωνικής κατασκευής Krab Howitzer των ουκρανικών δυνάμεων
Το Krab σχεδιάστηκε στην Πολωνία από τον Huta Stalowa Wola, συνδυάζοντας το σασί K9 Thunder της Νότιας Κορέας με έναν βρετανικό πυργίσκο BAE Systems AS-90M Braveheart με μακρύ πυροβόλο 52 διαμετρήματος French Nexter Systems και σύστημα ελέγχου πυρός Topaz της Πολωνικής WB Electronics.
FkvrcQ7XgAAuHvb-e1672146585449.jpg

Τον Μάιο, η πολωνική κυβέρνηση δώρισε 18 Krab στις δυνάμεις του Κιέβου.
Αργότερα, οι δύο κυβερνήσεις υπέγραψαν σύμβαση βάσει της οποίας η Πολωνία θα πουλήσει στην Ουκρανία επιπλέον 60 Krabs, σε μια συμφωνία αξίας 700 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov αποκάλυψε τον Οκτώβριο ότι η Πολωνία είχε ήδη δωρίσει τρία τάγματα Krabs, περίπου 54 κομμάτια με οχήματα υποστήριξης, και άλλα τρία είχαν παραγγελθεί.
Το Krab έχει μέγιστη εμβέλεια βολής 30 χιλιομέτρων με κανονικά βλήματα και έως 50 χιλιόμετρα με αμερικανικής κατασκευής M982 Excalibur βλήματα ακριβείας καθοδήγησης. Το σύγχρονο οβιδοβόλο μπορεί να εκτοξεύει έως και έξι οβίδες ανά λεπτό.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης