Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρηξη 165% στις εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στην Ευρώπη το Νοέμβριο

Έκρηξη 165% στις εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα στην Ευρώπη το Νοέμβριο
Volkswagen και BMW παράγουν τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα στην Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Οι εξαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα υπερδιπλασιάστηκαν τον Νοέμβριο, φτάνοντας σε νέα υψηλά μηνός, κυρίως τροφοδοτούμενες από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που αναπτύσσουν την παραγωγή τους στην Κίνα.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα εξήγαγαν ηλεκτρικά οχήματα αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο, αυξημένα κατά 165% σε σχέση με πέρσι, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο κάθε προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από τις κινέζικες τελωνειακές αρχές.
Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Αγγλία ήταν οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς, λαμβάνοντας σχεδόν το 70% των αποστολών.
Οι εξαγωγές ηλεκτρικών επιβατικών οχημάτων αντιπροσώπευαν πάνω από το ήμισυ των συνολικών εξαγωγών αυτοκινήτων για δύο συνεχόμενους μήνες, με τον Νοέμβριο να καταγράφει επίσης ρεκόρ εξαγωγών ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Η αύξηση των εξαγωγών ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα σημειώνεται σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Volkswagen και BMW έχουν μεταφέρει το μεγαλόυτερο μέρος της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και ανταλλακτικών στην Κίνα λόγω της περιορισμένης παραγωγικής ικανότητας εντός των χωρών τους.
Η SAIC Motor, η κινεζική ιδιοκτήτρια της βρετανικής μάρκας MG Motors, έχει επίσης επεκτείνει το δίκτυο διανομής της και πουλά ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.
Αλλά και η Tesla απέστειλε περισσότερα από 37.000 αυτοκίνητα από την Κίνα στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, αφού είχε εξάγει μόνο 60 τον Μάρτιο και κανένα τον Απρίλιο, όταν και διέκοψε τη συναρμολόγηση λόγω του lockdown στη Σαγκάη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης