Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αποκαθίστανται οι σχέσεις με τη Βραζιλία μετά την ορκωμοσία του Lula – Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας

Ρωσία: Αποκαθίστανται οι σχέσεις με τη Βραζιλία μετά την ορκωμοσία του Lula – Ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας
O Lula χαιρέτισε την ιδέα της ενεργοποίησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ρωσίας - Βραζιλίας
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inancio Lula da Silva επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του να αποκαταστήσει τις σχέσεις Ρωσίας-Βραζιλίας όσον αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς και υποστήριξε την ιδέα ίδρυσης διμερούς επιτροπής υψηλού επιπέδου, η οποία δεν έχει συνεδριάσει εδώ και πολλά χρόνια. , δήλωσε την Κυριακή (1/1/2023) η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Valentina Matviyenko.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη συνάντηση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος επιβεβαίωσε την ετοιμότητα και το ενδιαφέρον του για επαναφορά των ρωσο-βραζιλιάνικων σχέσεων όσον αφορά την αύξηση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής και του περιβάλλοντος και άλλων τομέων. Υποστήριξε την ιδέα της άμεσης δρομολόγηση μιας επιτροπής υψηλού επιπέδου, η οποία, δυστυχώς, δεν έχει συνεδριάσει σε σύνοδο εδώ και πολλά χρόνια για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων και υποκειμενικών», δήλωσε η Matviyenko, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην ορκωμοσία του αρχηγού κράτους της Βραζιλίας, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο.

Είπε ότι ο Lula χαιρέτισε επίσης την ιδέα της ενεργοποίησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ρωσίας-Βραζιλίας, «το οποίο λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά με επιχειρήσεις τόσο στη Ρωσία όσο και στη Βραζιλία και δημιουργεί επαφές και δεσμούς».
«Θα πρέπει να πω ότι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας αναπτύσσονται πολύ δυναμικά. Φέτος ελπίζουμε να φτάσουμε σε επίπεδο περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης