Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανικό S – 300 στο Donetsk, πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν ουκρανικό S – 300 στο Donetsk, πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός
Ένας εκτοξευτής και ένας σταθμός ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Avdeevka και Rai-Aleksandrvka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν τον εκτοξευτή και έναν σταθμό ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 μια ημέρα πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Ένας εκτοξευτής και ένας σταθμός ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-300 καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Avdeevka και Rai-Aleksandrvka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρωσική αεροπορία, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων έπληξαν 65 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής, δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε 102 περιοχές.
Πριν τεθεί σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε τρεις αποθήκες πυρομαχικών πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μια μέρα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στην περιοχή Kherson.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν πέντε drones την τελευταία ημέρα, είπε.
Εν τω μεταξύ, αναχαιτίστηκαν και οκτώ αμερικανικοί πύραυλοι από το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS.
Η κατάπαυση του πυρός από τα ρωσικά στρατεύματα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης τέθηκε επίσημα σε ισχύ στις 12:00 την Παρασκευή (6/1/2023).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης