Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μέτρα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία παίρνει η ΥΠΟΙΚ Yellen

ΗΠΑ: Μέτρα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία παίρνει η ΥΠΟΙΚ Yellen
Να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές κινήσεις αποτελούν την πρώτη δέσμη μέτρων, σε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα τίθενται σε ισχύ αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν…
Mέτρα προκειμένου να μπορέσουν οι ΗΠΑ να εκπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις και να αποφευχθεί η χρεοκοπία λαμβάνει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς σήμερα Πέμπτη η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου έφθασε στο ανώτατο όριο χρέους της.
Με επιστολή της στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ρεπουμπλικανό ΜcKarthy, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Janet Yellen αναφέρει ότι το υπουργείο της αναστέλλει τις νέες επενδύσεις των συνταξιοδοτικών ταμείων των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στα κρατικά ταχυδρομεία έως τις 5 Ιουνίου 2023.
Ωστόσο όπως τονίζει η κυρία Υellen και οι δύο αυτές κινήσεις τίθενται εν αμφιβόλω σε περίπτωση που το Κογκρέσο δεν περάσει το νομοσχέδιο για την επέκταση του ορίου χρέους που επί του παρόντος είναι στα 31,4 τρισ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές κινήσεις αποτελούν την πρώτη δέσμη μέτρων, σε μια σειρά από μέτρα τα οποία θα τίθενται σε ισχύ αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης