Τελευταία Νέα
Διεθνή

Anadolu: Αμερικανικά όπλα από το Ισραήλ μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία

Anadolu: Αμερικανικά όπλα από το Ισραήλ μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία
Δεν είναι ισραηλινά όπλα, δεν αλλάζουμε την πολιτική μας υποστηρίζει το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα
Την πληροφορία ότι αμερικανικά όπλα που βρίσκονταν αποθηκευμένα στο Ισραήλ μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Αμερικανικός εξοπλισμός που ήταν αποθηκευμένος στο Ισραήλ, μεταφέρθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ κατόπιν αιτήματος τους, και κατόπιν εστάλη στην Ουκρανία πριν από μερικές εβδομάδες» υποστήριξε Ισραηλινή πηγή μιλώντας στο Anadolu.
Ωστόσο, το Anadolu δεν δίνει άλλες πληροφορίες σχετικά με το είδος του στρατιωτικού εξοπλισμού και την περιοχή που ακριβώς εστάλη.
Από την πλευρά του πάντως, η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση αυτή η εξέλιξη δεν σηματοδοτεί αλλαγή της πολιτικής της ως προς τη μη αποστολή ισραηλινών όπλων στην Ουκρανία.
«Μιλάμε για αμερικανικά όπλα που είναι αποθηκευμένα στο Ισραήλ.
Αυτά δεν είναι ισραηλινά όπλα.
Η απόφαση για τη μεταφορά τους ήρθε από την αμερικανική πλευρά, δεν αντικατοπτρίζει τη θέση του Ισραήλ» υποστηρίζει ο επικεφαλής του ισραηλινού Ινστιτούτου για την Περιφερειακή Εξωτερική Πολιτική, Nimrod Goen.

Πυρομαχικά πυροβολικού

Υπενθυμίζεται πως σε δημοσίευμα τους οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές από Αμερικάνους και Ισραηλινούς αξιωματούχους, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει σε συμφωνία με το Ισραήλ το 2022 προκειμένου να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυρομαχικά πυροβολικού, τα οποία ήταν σε αμερικανικές αποθήκες στο ισραηλινό έδαφος.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η συμφωνία προέβλεπε την προμήθεια 300.000 βλημάτων των 155 χιλιοστών, εκ των οποίων περίπου τα μισά από αυτά έχουν ήδη παραδοθεί στην Ευρώπη και αναμένεται να αποσταλούν στην Ουκρανία μέσω της Πολωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης