Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γράφουν ιστορία οι εργαζόμενοι της Amazon - Πρώτη απεργία στη Βρετανία για αμερικανικό κολοσσό

tags :
Γράφουν ιστορία οι εργαζόμενοι της Amazon - Πρώτη απεργία στη Βρετανία για αμερικανικό κολοσσό
Το προσωπικό είναι δυσαρεστημένο με την αύξηση των μισθών κατά 50 πένες (56 αμερικανικά σεντς) ανά ώρα, που ισοδυναμεί με 5% και είναι πολύ χαμηλότερη από τον πληθωρισμό
Οι εργαζόμενοι της Amazon απεργούν στη Βρετανία, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη απεργιακή κινητοποίηση στη χώρα για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.
Η 24ωρη απεργία ξεκίνησε την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα.
Οι απεργοί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κόβεντρι της κεντρικής Αγγλίας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Το συνδικάτο GMB, το οποίο εκπροσωπεί τους εμπλεκόμενους εργαζόμενους, δήλωσε ότι αναμένει εκατοντάδες εργαζόμενους να προσέλθουν στην επίσχεση εργασίας.
Το προσωπικό είναι δυσαρεστημένο με την αύξηση των μισθών κατά 50 πένες (56 αμερικανικά σεντς) ανά ώρα, που ισοδυναμεί με 5% και είναι πολύ χαμηλότερη από τον πληθωρισμό.
Η Amazon εισήγαγε την αύξηση των μισθών το περασμένο καλοκαίρι.
Αλλά οι εργαζόμενοι στις αποθήκες λένε ότι δεν ανταποκρίνεται στο αυξανόμενο κόστος ζωής.
Θέλουν η εταιρεία να πληρώνει τουλάχιστον 15 λίρες την ώρα.
Θέλουν επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Οι εργαζόμενοι της Amazon έχουν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες εργασίας, καθώς και για την επιθετική, τεχνολογικά ενισχυμένη παρακολούθηση των εργαζομένων.
Εκπρόσωπος του τεχνολογικού γίγαντα δήλωσε στο CNBC σε δήλωσή του ότι το προσωπικό που εμπλέκεται αντιπροσωπεύει "μόνο ένα κλάσμα του 1% των εργαζομένων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο".
Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι αμοιβές των εργαζομένων στις αποθήκες της Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αυξηθεί κατά 29% από το 2018, και επισήμανε μια εφάπαξ πληρωμή 500 λιρών που έγινε στο προσωπικό για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης