Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η ρωσική κρατική ναυτιλιακή Sovcomflot λειτουργεί ως Sun με έδρα το Ντουμπάι και η ΕΕ θέλει να της επιβάλει κυρώσεις

Politico: Η ρωσική κρατική ναυτιλιακή Sovcomflot λειτουργεί ως Sun με έδρα το Ντουμπάι και η ΕΕ θέλει να της επιβάλει κυρώσεις
Η Sun Ship Management φέρεται να ανήκει σε υπηκόους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρωσίας και να κατέχει και να διαχειρίζεται το στόλο των 92 τάνκερ της ρωσικής κρατικής ναυτιλιακής Sovcomflot
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη ναυτιλιακή SUN Ship Management Ltd με έδρα το Ντουμπάι, για την οποία εκφράζεται η εκτίμηση ότι βοηθά τη Ρωσία να παρακάμψει τους περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου, δήλωσαν τρεις διπλωμάτες στο Politico υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Οι διπλωμάτες είπαν πως εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάρει υπό την κατοχή της έναν στόλο ρωσικών πετρελαιοφόρων που δεν είχαν πλέον τη δυνατότητα να μεταφέρουν πετρέλαιο λόγω των κυρώσεων της Δύσης. Υπό την ιδιοκτησία της SUN, τα τάνκερ μπορούν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα μάλιστα εκτιμάται ότι η ρωσική κρατική εταιρεία τάνκερ Sovcomflot μετέφερε ολόκληρο τον στόλο της που αποτελούνταν από 92 πλοία τον Απρίλιο του 2022 στη SUN προκειμένου να παρακάμψει τις κυρώσεις, δήλωσαν δύο από τους διπλωμάτες.
Η εταιρεία, της οποίας το προηγούμενο όνομα SCF Management Services έμοιαζε με αυτό της Sovcomflot, μετονομάστηκε στη συνέχεια σε SUN Ship Management.
Η εταιρεία έχει γίνει ένας από τους κύριους μεταφορείς ρωσικού πετρελαίου σε χώρες όπως η Ινδία και η Κούβα, παρέχοντας σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τη Ρωσία, πρόσθεσαν οι διπλωμάτες της ΕΕ.
Η SUN Ship Management δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Politico για σχολιασμό.
Πάντως ο ιστότοπος που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την εταιρεία αναφέρει ότι ανήκει σε υπηκόους Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ρωσίας και ότι κατέχει και διαχειρίζεται στόλο 92 πλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου, LNG και πετροχημικών με σημαία Λιβερίας και Κύπρου, χωρητικότητας πάνω από 150.000 τόνους DWT.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης