Τελευταία Νέα
Διεθνή

Renault: Καθαρές ζημίες 338 εκατ. ευρώ το 2022, λόγω Ρωσίας - Μοιράζει μέρισμα μετά από 4 χρόνια

tags :
Renault: Καθαρές ζημίες 338 εκατ. ευρώ το 2022, λόγω Ρωσίας - Μοιράζει μέρισμα μετά από 4 χρόνια
Καθαρές ζημίες 338 εκατ. ευρώ το 2022 για τη Renault
Σχετικά Άρθρα
Με καθαρές απώλειες ύψους 338 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε το περασμένο έτος η Renault, απόρροια των ζημιών από το παράρτημα της μονάδας της Avtovaz στη Ρωσία.
Ωστόσο, αν εξαιρεθεί η εν λόγω ζημία, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία -η οποία είχε επιστρέψει στα κέρδη το 2021- παρουσιάζει καθαρά κέρδη 1,6 δισ. ευρώ το 2022, από τα 1,1 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Παράλληλα, η Renault αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για πρώτη φορά -ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή-μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς η συνεχιζόμενη ανδιάρθρωσή της αποδίδει καρπούς οδηγώντας σε καλύτερα του αναμενόμενου λειτουργικά περιθώρια κέρδους -διπλασιάστηκαν σε 5,6%.
Η Renault, η οποία ανανεώνει την 24χρονη συνεργασία της με τη Nissan, στοχεύει πλέον σε λειτουργικό περιθώριο ομίλου στο 6% ή και περισσότερο φέτος.
Οι λειτουργικές ταμειακές ροές για την αυτοκινητοβιομηχανία της Renault ανήλθαν στο ρεκόρ των 2,1 δισ. ευρώ το 2022, ξεπερνώντας κατά πολύ τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,68 δισ. ευρώ που παρείχε η εταιρεία.
Η Renault πούλησε το πλειοψηφικό της μερίδιο στην Avtovaz πέρυσι στο ρωσικό κράτος, μόνο για ένα ρούβλι σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά με εξαετή οψιόν εξαγοράς του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης