Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Μόσχας και Ρώμης – Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκτάκτως τον Ιταλό πρέσβη

Ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Μόσχας και Ρώμης – Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε εκτάκτως τον Ιταλό πρέσβη
Οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ρώμης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς η Ιταλία ευθυγραμμίστηκε με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε στις 17/2/2023 τον Ιταλό πρεσβευτή, αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν ορισμένες παραστάσεις Ρώσων καλλιτεχνών στην Ιταλία.
Μετά την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ρώμης έχουν επιδεινωθεί σημαντικά, καθώς η Ιταλία ευθυγραμμίστηκε με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο με όπλα.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο κατηγόρησε τις ιταλικές αρχές για διακρίσεις εις βάρος Ρώσων καλλιτεχνών, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
«Οι αποφάσεις των ιταλικών αρχών δείχνουν δυστυχώς μια τάση διακρίσεων σε βάρος των Ρώσων καλλιτεχνών και περικοπής των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών ανταλλαγών» , αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Ο πρέσβης (Giorgio Starace) ενημερώθηκε ότι η Ρωσία παραμένει ανοικτή στον διάλογο για το θέμα του πολιτισμού και δεν προτίθεται να επιβάλει περιορισμούς σε πολιτιστικές προσωπικότητες από την Ιταλία, υπό την προϋπόθεση ότι η Ιταλία τηρεί τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαιότητας...»

Κυβερνητικό ρήγμα

Τον Δεκέμβριο, ιταλικό θέατρο ακύρωσε παράσταση του διακεκριμένου Ρώσου χορευτή Sergei Polunin εν μέσω διαδικτυακών αντιδράσεων για τα τατουάζ του που απεικονίζουν τον πρόεδρο Vladimir Putin.
Η διάσημη Σκάλα του Μιλάνου αντιμετώπισε επίσης διαμαρτυρίες από την ουκρανική κοινότητα μετά τη διοργάνωση μιας παράστασης της όπερας «Boris Godunov» του Ρώσου συνθέτη Boris ussorgsky.
Ενώ η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας με επικεφαλής την Giorgia Meloni υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Κιέβου, η Ουκρανία κατηγόρησε αυτή την εβδομάδα τον εταίρο της στον συνασπισμό και πρώην πρωθυπουργό Silvio Berlusconi ότι διασπείρει αυτό που χαρακτήρισε ρωσική προπαγάνδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης