Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Γερμανοί ανησυχούν για τον «δολοφόνο των Leopard»… ένα ρωσικό ρομπότ – Έτοιμο το νέο Kalashnikov

Οι Γερμανοί ανησυχούν για τον «δολοφόνο των Leopard»… ένα ρωσικό ρομπότ – Έτοιμο το νέο Kalashnikov
Το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) της Ρωσίας φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα για μέρες και δικτυώνεται με άλλα UGV και Markers, ενώ μοιράζεται κρίσιμα στρατιωτικά δεδομένα
Ανησυχία επικρατεί στους κύκλους της Γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας και του στρατού… για τον δολοφόνο των Leopard ένα ρωσικό ρομπότ που σχεδιάστηκε να καταστρέφει τεθωρακισμένα της Δύσης…

Το μη επανδρωμένο όχημα εδάφους (UGV) της Ρωσίας φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα για μέρες και δικτυώνεται με άλλα UGV και Markers, ενώ μοιράζεται κρίσιμα στρατιωτικά δεδομένα.
Το σύστημα με δυνατότητα Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) της Marker βοηθά στον εντοπισμό φιλικών οχημάτων και στρατιωτών μέσω μοτίβων καμουφλάζ στις στολές μάχης και των διακριτικών τους.

Αυτές οι εκπληκτικές ικανότητες αποκαλύφθηκαν σε μια αναφορά γερμανικών μέσων ενημέρωσης που σχολίαζαν το UGV της Ρωσίας, που διαφημίζεται ως «δολοφόνος δεξαμενών Leopard».

Και ενώ το σύστημα AI-Machine Learning του UGV ενημερώνεται με εικόνες και πληροφορίες για δυτικά άρματα μάχης για την αναγνώρισή τους, οι Ρώσοι στρατιώτες στην πρώτη γραμμή κατασκεύασαν στο πεδίο της μάχης και συναρμολόγησαν το ρομπότ επίγειας μάχης.

Βίντεο αυτού του αυτοσχέδιου UGV, οπλισμένου με ένα πολυβόλο και Rocket Propelled Grenades (RPG) εξωτερικά, κυκλοφορούσαν σε διάφορες ομάδες Telegram.

Το Marker έχει προωθηθεί ιδιαίτερα ως ο πρώτος στο είδος του δολοφόνος αρμάτων μάχης αφού οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία ανακοίνωσαν ότι στέλνουν τα κύρια άρματα μάχης M1A2 Abrams (31 μονάδες), Challenger-2 (14 μονάδες) και Leopard-2 (14 μονάδες).
Τα 59 άρματα μάχης απέχουν πολύ από τα 300 που ζητούσε ο αρχηγός του Ουκρανικού στρατού, ενώ θα χρειαστούν επίσης μερικούς μήνες για να φτάσουν στο πεδίο της μάχης όταν η Ρωσία προβλέπεται…. ότι θα ολοκληρώσει τον πόλεμο.

Οι Ουκρανοί επίσης είναι πιθανό να μην είναι έχουν καταφέρει να εξοικειωθούν με τα δυτικά συστήματα, λόγω των πολύπλοκων εκπαιδευτικών διαδικασιών και τακτικών που τα πληρώματα, εξαρτημένα από σοβιετικά τεθωρακισμένα και δόγματα θα χρειαστούν χρόνο για την εκπαίδευση τους.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Marker μπορεί να ενεργεί ανεξάρτητα ακόμα και αν «διακοπεί επικοινωνία με την βάση του» «αναγνωρίζοντας ανεξάρτητα και αποφεύγοντας εμπόδια».

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι προγραμματιστές έχουν σκεφτεί ότι τα δυτικά κράτη χρησιμοποιούν αξιόπιστα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) και παρεμβολές για να διακόψουν τη σύνδεση μεταξύ του Marker και των χειριστών του.

«Το ρομπότ μπορεί να ενεργεί μόνο του αλλά και σε συνδυασμό με άλλα ρομπότ, οι οποίοι μπορούν να μοιράζονται εργασίες.
Για παράδειγμα, ένα ρομπότ αναλαμβάνει την αναγνώριση και την αναζήτηση στόχων, ενώ ένα δεύτερο παραμένει κρυμμένο στο παρασκήνιο μέχρι να επιτεθεί στους αναγνωρισμένους και επισημασμένους στόχους».

Το αν και αυτή η σύνδεση δεδομένων ελέγχεται αυτόνομα ή έχει ανθρώπινη παρέμβαση είναι άγνωστο, αλλά αν αληθεύει, αντιπροσωπεύει ένα συγκλονιστικά τεράστιο άλμα στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI).

Φυσικές λειτουργίες όπως αυτόνομο ταξίδι, έλεγχος εδάφους και εμπλοκή όπλων κατά τον εντοπισμό ενός φίλιου ή εχθρικού (IFF) εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των πιθανών δυνατοτήτων ενός αυτόνομου συστήματος που διέπεται από έναν εξαιρετικά προηγμένο αλγόριθμο.
Η αυτοοδήγηση στο έδαφος επιτυγχάνεται με οπτικό πεδίο 360 μοιρών, με πιθανώς διάφορες κάμερες και οπτικά συστήματα γύρω από το UGV, χωρίς να αφήνουν κανένα «τυφλό σημείο», σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.

Επίσης χρησιμοποιείται προηγμένη έκδοση λογισμικού που χρησιμοποιείται για τεχνολογίες αναφοράς εικόνων και αναγνώρισης προσώπου έχει αναπτυχθεί για τον ηλεκτρονικό κατάλογο του ρωσικού ρομπότ UGV.

Αλλά η περίπτωση… δύο Markers να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να ανταλλάσσουν πολύπλοκα δεδομένα πεδίου μάχης – δείχνει ένα τεράστιο άλμα στην τεχνολογία AI και αντιπροσωπεύει μια μεγάλη εξέλιξη.

Μια προηγούμενη αναφορά των EurAsian Times ανέφερε ότι το Marker έχει δύο εκδόσεις, με τη μία να μπορεί να εκτοξεύει μικρά, κατευθυνόμενα με σύρμα drones που αναζητούν στόχους.
Να σημειωθεί ότι το Marker δεν αναπτύχθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς και αρχικά προοριζόταν για εργασίες διάσωσης σε περιοχές καταστροφής.

Τα drones που εκτοξεύονται από το UGV διαθέτουν ένα «σύστημα καθοδήγησης με σύρμα» για να διασφαλίζεται ότι δεν μπορεί να παρεμποδιστεί η μετάδοση δεδομένων.
Δεν είναι σαφές εάν αυτό σημαίνει ένα δεμένο σύρμα στο UGV ή διαθέτει «προσαρμοστική» και «τεχνητή νοημοσύνη», την οποία οι προγραμματιστές «διδάσκουν διαφορετικούς τύπους στόχων».

Πρόκειται για μια λειτουργία Μηχανικής Εκμάθησης όπου η αυτόνομη λειτουργία ενός AI γίνεται σταδιακά χωρίς σφάλματα μέσω τακτικών διορθώσεων από προγραμματιστές.
Το ότι αυτές οι πρωτότυπες εκδόσεις εξελίσσονται απευθείας στο μέτωπο είναι επίσης μια ενδιαφέρουσα πρακτική ανάπτυξης όπλων που μπορεί να χρησιμοποιήσει και η Ινδία.

Τέτοιες τεχνοβιομηχανικές πρακτικές βοηθούν την ταχεία επιστημονική ανάπτυξη και τη μεγαλύτερη συνέργεια μεταξύ των τεχνολόγων και του στρατού.

Ο δολοφόνος των Leopard...ρωσικής κατασκευής
Marker-combat-robot-1.jpg
Leopard-2-tanks.jpg

Έτοιμο το νέο Kalashnikov

Μια παρτίδα τροποποιημένων τυφεκίων επίθεσης AK-12 Kalashinkov παραδόθηκε στα ρωσικά στρατεύματα στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία για αξιολόγηση, αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιαστής του ρωσικού αμυντικού γίγαντα Klashinkov.

«Από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, συνεργαζόμαστε ενεργά με το Υπουργείο Άμυνας και με τις μονάδες που προμηθεύτηκαν για πρώτη φορά αυτά τα δείγματα.
Με βάση αυτά τα σχόλια, συντάσσεται λίστα προτάσεων σχετικά με την πραγματική λειτουργία αυτού του τύπου όπλου…
Το AK-12 είναι φορητό αυτόματο 5,45×39mm, διαθέτει μήκος κάννης 415 mm, μέγιστη εμβέλεια βολής 800 μέτρα και τυπική χωρητικότητα γεμιστήρα 30 βλημάτων.
Η λειτουργία αποκοπής δύο βολών εξαιρέθηκε από την τροποποιημένη παρτίδα AK-12 επειδή περιέπλεξε τη σχεδίαση χωρίς να βελτιωθεί η απόδοση του τουφεκιού.
Άλλες αλλαγές σχετίζονται με την ευκολία και την απλοποίηση της λειτουργίας του όπλου.

Το Kalashnikov παράγεται σε διάφορες παραλλαγές του AK-12, όπως το AK-12K, το AK-15, το οποίο έχει θαλάμη 7,62×39 χιλιοστά, το AK-15K, το AK-19 που έχει θαλάμη 5,56 ×45mm NATO και το AK-308 που έχει θαλάμη 7,62×51mm NATO (,308 Winchester).

Το AK-12 αναπτύχθηκε από τον Kalashnikov στο πλαίσιο του προγράμματος συστήματος μάχης πεζικού «Ratnik».
Το νέο τουφέκι εφόδου τέθηκε σε υπηρεσία στον ρωσικό στρατό το 2018.
Η συνεχιζόμενη ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία έδωσε στον ρωσικό στρατό την ευκαιρία να δοκιμάσει και να αναπτύξει πολλά οπλικά συστήματα, από τουφέκια επίθεσης μέχρι πυραύλους ακριβείας.
7-4-768x512.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης