Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτη ναυτική τραγωδία με μετανάστες στην Ιταλία – Τουλάχιστον 60 οι νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά

Ασύλληπτη ναυτική τραγωδία με μετανάστες στην Ιταλία – Τουλάχιστον 60 οι νεκροί, ανάμεσά τους πολλά παιδιά
Το πλοίο, που μετέφερε ανθρώπους με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, βυθίστηκε σε θαλασσοταραχή κοντά στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας
Σχετικά Άρθρα
Περίπου 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, όταν ένα ξύλινο ιστιοφόρο που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Ευρώπη συνετρίβη σε βράχους στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην νότια Ιταλία τα ξημερώματα της Κυριακής (26/2/2023), ανακοίνωσαν οι αρχές.
Το θανατηφόρο περιστατικό ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Ευρώπη και την Ιταλία, όπου η πρόσφατα εκλεγμένη δεξιά κυβέρνηση εισήγαγε σκληρούς νέους νόμους για φιλανθρωπικές οργανώσεις διάσωσης μεταναστών, κάτι που έχει προκαλέσει κριτική από τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους.
Στον τελευταίο προσωρινό απολογισμό των θυμάτων που έδωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Vada Ferro ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ανήλθε στους 59, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά.
Η Ιταλίδα υφυπουργός τόνισε ότι αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.
Αξιωματούχος της επαρχιακής κυβέρνησης τόνισε στο Reuters ότι 81 άνθρωποι επέζησαν από το ναυάγιο, με 20 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων ένα άτομο στην εντατική.
Η ίδια έκανε λόγο για 58 νεκρούς.

Περίπο 150 άτομα στο σκάφος

Καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούσαν να επιχειρούν έρευνες στη θάλασσα και την ακτογραμμή εν μέσω θυελλωδών καιρικών συνθηκών, ανέφεραν ότι οι επιζώντες είπαν ότι περίπου 140 με 150 επέβαιναν στο σκάφος - υποδηλώνοντας ότι κάποιοι μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται.
Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, στο σκάφος επέβαιναν περίπου 120 άτομα και έσπασε πέφτοντας σε βράχους λίγα μέτρα από την ακτή, ενώ οι πυροσβεστικές αρχές έκαναν λόγο για «πάνω από 200 άτομα».
Το πλοίο, που μετέφερε ανθρώπους με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το Ιράν και πολλές άλλες χώρες, βυθίστηκε σε θαλασσοταραχή κοντά στο Στεκάτο ντι Κούτρο, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, την περιοχή που αποτελεί την κορυφή της «μπότας» της Ιταλίας.
Είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Σμύρνης «πριν από περίπου τέσσερις ημέρες» και εντοπίστηκε για πρώτη φορά περίπου 74 χιλιόμετρα μακριά από την ακτή αργά το Σάββατο από ένα αεροπλάνο που διαχειρίζεται η υπηρεσία συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Frontex, ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία.
Σκάφη περιπολίας κινητοποιήθηκαν για να το αναχαιτίσουν, αλλά οι έντονες καιρικές συνθήκες τους ανάγκασαν να επιστρέψουν στο λιμάνι, ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια οι αρχές κινητοποίησαν μονάδες έρευνας κατά μήκος της ακτογραμμής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης